App ZelfredzaamheidsRadar

Hoe help je jouw cliënt om meer zelfredzaam te zijn? Je kunt daarbij de ‘ZelfredzaamheidsRadar’ gebruiken! Het Van Kleef Instituut, Hogeschool Leiden en LOCOmotion hebben naast de praktische E-learningmodule nu ook een app met oplossingen voor zelfredzaamheidstekorten voor je ontwikkeld. Nu gratis beschikbaar!

De ZelfredzaamheidsRadar

De ZelfredzaamheidsRadar is een inmiddels breed gebruikt instrument om de zelfredzaamheid van de cliënt in kaart te brengen en samen te bedenken hoe je die kunt verbeteren: mèt en zonder hulpmiddelen of slimme technologie. De ZelfredzaamheidsRadar bestaat uit 15 domeinen (continentie, aankleden, mobiliteit, leervermogen, etc.) die je een cijfer (tussen 1 en 5) kunt geven. Als de cliënt op een bepaald domein lager scoort ga je, liefst samen, zoeken naar verbeteringen. Nu is er een app waarmee je ook richting oplossingen makkelijker aan informatie kunt komen.

Hoe werkt de app?

Hij werkt heel eenvoudig: je klikt op de plaatjes van de domeinen waar je oplossingen voor zoekt en je krijgt daaronder een overzicht van mogelijk geschikte oplossingen aangeboden. Als je dan klikt op je keuze krijg je een pagina met uitleg met vaak plaatjes en soms filmpjes. Zo kan je op ideeën komen of een meer overwogen besluit nemen om oplossingen samen met je cliënt wèl of juist niet in te gaan zetten.

De bedoeling is dat het bestand met mogelijke oplossingen steeds verder uitgebreid gaat worden. Mocht je zelf suggesties hebben dan staan we daar zeker voor open! Mail dan naar info@vankleefinstituut.nl.

Je vindt de nieuwe app hier. Kijk bij downloads voor meer informatie over hoe je de app op je tablet of telefoon zet en voor een uitgebreidere handleiding. Meer over de Zelfredzaamheidsradar zelf lees je hier.