Opstaan na een val

Het voorkomen van een valpartij is natuurlijk het beste wat je kunt doen, maar soms valt iemand toch. En doordat senioren of mensen met een beperking in Corona tijd minder vaak zorg en therapie krijgen, is het risico op vallen nog groter. En als je gevallen bent roep je minder makkelijk even je buurman om je te helpen. Of de thuiszorg, of de ambulancedienst. Want je wilt geen extra risico lopen op besmetting. Dus sta je er alleen voor of probeer je het met je partner of mantelzorger op te lossen.

“Laat iemand even op de grond zitten en vraag hoe het gaat. Ik wil altijd even bijkomen van de schrik. En dan zelf bedenken hoe ik wil opstaan, bijvoorbeeld door naar een stoel te kruipen op mijn knieën.“
(tip van een scouter n.a.v. de oproep om handige tips voor dit project)

Daarom hebben Scouters, LOCOmotion en het Van Kleef Instituut met financiering van ZonMw allerlei tips en hulpmiddelen verzameld en een e-learning module gemaakt over hoe je beter kunt opstaan na een val. Maak kennis met een scala van tips, technieken en handige hulpmiddelen om het opstaan veiliger te maken. Niet alleen voor de gevallene, ook voor degene die daarna helpt bij het opstaan. Je ziet o.a. tips over hoe je dingen die je toch al in huis hebt, slim kunt gebruiken om weer op te staan.Handige informatie om eens rustig door te nemen en je cliënt en zijn/haar mantelzorgers voor te bereiden als hij/zij onverhoopt komt te vallen.

Klik op het logo van Scouters voor de tips!

Ga naar de website van Scouters door op het logo te klikken!

   

Dit project is mede tot stand gekomen met financiering van