Onbekend Talent; leer veranderen in je eigen praktijk

Wie kent de ouderenzorg nu beter dan verzorgenden en verpleegkundigen? Juist. Daarom geeft VKI samen met Albeda en ZonMw 25 mbo-zorgverleners de kans om de zorg voor cliënten zélf te verbeteren. Ze gaan een probleem uit hun eigen werkpraktijk benoemen én oplossen waarbij ze ook hun eigen team betrekken. Zo leren ze binnen het team ook van elkaar en kunnen meer cliënten profiteren van de verbeteringen in de zorg.

Opbouw ontwikkeltraject

Het traject bestaat uit 6 modules met inspirerende lessen. Tussen de lessen door gaan de deelnemers in hun team aan de slag met een praktijkprobleem. Ze besteden hier per week een dag aan. Het hele ontwikkeltraject duurt 9 maanden.

In module 1 en 2 wordt bepaald met welk praktijkprobleem men aan de slag gaat. Daarna leren de deelnemers hoe je hier een plan van aanpak voor maakt en dienen ze een aanvraag in voor een persoonlijke voucher bij ZonMw. In de volgende 4 modules gaan ze met hun plan van aanpak aan de slag en worden ze door de docenten tijdens de lessen en in intervisiebijeenkomsten ondersteund.

Subsidie van ZonMw

Voor het ontwikkeltraject is subsidie beschikbaar vanuit het Programma Langdurige Zorg en Ondersteuning van ZonMw. De subsidieaankondiging staat online. Klik hier voor de subsidie tekst.

Opdrachtgever

Samenwerkings-partners

Wat zoek je?

Alles over Onbekend Talent; leer veranderen in je eigen praktijk

Andere VKI projecten