8 november: Het project Twining Twice sluit af!

Het project Twinning Twice, waarbinnen docenten verpleegkunde uit zowel het MBO en HBO werden gekoppeld aan (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden uit drie grote praktijk organisaties, is op 8 november 2017 feestelijk afgesloten. Om het einde van het project, maar het begin van een nieuwe samenwerking tussen onderwijs en praktijk te vieren werd een gevarieerd programma aangeboden voor docenten, studenten en zorgprofessionals uit de thuiszorg.

We trapten af met een geanimeerd debat onder leiding van Gijs Weenink (Debatacademie). Er werd gedebatteerd over stellingen als ‘Nederland heeft de beste wijkverpleegkundige zorg van de wereld’ en ‘Mantelzorgweigeraars hebben recht op professionele zorg’. Het felst werd gedebatteerd over de stelling ‘Docenten Verpleegkunde moeten minimaal 15 dagen per jaar in de praktijk werkzaam zijn’. De discussie hierover vond niet alleen in de zaal, maar ook op Twitter en LinkedIn plaats!

   

Na het debat vertelden docenten en zorgverleners wat voor hen de resultaten van Twinning Twice waren.

   

De resultaten zijn weergegeven in het boekje ‘Ketens smeden’.

Na de pauze werd de E-learning Wetgeving en Financiering Ouderenzorg van het Van Kleef Instituut en LOCOmotion gepresenteerd. Docenten en wijkverpleegkundigen streden met elkaar wie in een quiz de meeste vragen goed hadden. Na een spannende strijd hebben de wijkverpleegkundigen gewonnen. Klik op het logo van de E-learningmodule om de E-learning te maken.

 

 

Lausanne Mies en Irene Baten sloten de bijeenkomst af met de presentatie van het boekje ‘Ketens smeden’, met alle resultaten van het project. Daarna met elkaar aan de stamppot! Het was een leuke afsluiting van een goed en nuttig project!