Zoveel mogelijk jezelf aan- en uitkleden

Tipkaartje ‘Zelfstandig jezelf aan- en uitkleden’
1-2-3 kaartjes aan- en uittrekken van steunkousen
Film met tips van Onno en Anita om je zelfstandig jezelf aan- en uitkleden

Tijdens de Coronacrisis kunnen zorgverleners minder vaak cliënten bezoeken en ondersteunen bij dagelijkse handelingen die fysiek contact vergen zoals aan- en uitkleden.

Door Laurens zijn, samen met LOCOmotion en VKI met financiering van RVO, materialen ontwikkeld om cliënten door middel van ondersteuning op afstand (internet, beeldbellen, filmpjes) meer in staat te stellen dit zelfstandig te doen, al dan niet met hulp van mantelzorg. We verzamelden tips, handige hulpmiddelen, slimme volgorde voor handelingen, etc. en hebben die omgezet in informatie voor cliënten. Hieronder vind je het tipkaartje aan- en uitkleden, de 1-2-3 kaarten en een film waarin verpleegkundigen Anita en Onno allerlei tips geven.

Tipkaartje ‘Zelfstandig jezelf aan- en uitkleden’

1-2-3 kaartjes jezelf zelfstandig of met hulpmiddelen aan- en uitkleden

In de 1-2-3 kaartjes wordt met plaatjes stap-voor-stap aangegeven hoe je met en zonder een hulpmiddel op een goede (en veilige) manier jezelf kunt verzorgen. Er zijn er vier voor aan- en uitkleden. Klik op de titel om het kaartje te zien. Hieronder staat een afbeelding van een dergelijk kaartje.

Aankleden met aangepaste kleding
Slim aan- en uitkleden met een plafondtillift
BH aantrekken met één hand
Meer met hulp van kleine hulpmiddelen

Film met tips van Onno en Anita om je zelfstandig jezelf aan- en uitkleden

 

Meer informatie?

Zoek je meer informatie over zoveel mogelijk jezelf aan- en uitkleden? ? Ga naar Goed Gebruik voor allerlei instructiefilmpjes en naar Scouters voor informatie over hulpmiddelen. Klik op het logo om naar de website van je keuze te gaan.