Werkvormen om mijn team te laten leren

Praktisch op weg naar teamresultaat

101 werkvormen

Werkboek Teamontwikkeling – in voor zorg

Informatie leerstijlen van Kolb

 

Vaak weet je al goed wat je jouw team wilt laten leren alleen nog niet hoe. Het is van belang om niet slechts te focussen op de inhoud van je verhaal, maar ook vooraf goed na te denken over de vorm waarin je met je team wilt gaan leren.

De keuze voor een werkvorm (of meerdere werkvormen) is afhankelijk van een aantal factoren. Stel jezelf daarom vooraf een aantal vragen:

  • welke resultaten wil ik bereiken?
  • welke ruimte en middelen heb ik beschikbaar?
  • hoeveel tijd kan en wil ik besteden?
  • in welke fase van ontwikkeling zit mijn team?
  • welke leerstijl hebben mijn collega’s?

Bij dit thema laten we je kennismaken met verschillende werkvormen, die je eenvoudig kan toepassen in je team. De keuze voor een nieuwe en verfrissende werkvorm (niet weer de klinische les…) zal in je team vast goed ontvangen worden! Het is ook fijn om rondom één thema verschillende werkvormen te gebruiken. Zo kom je collega’s met verschillende leerstijlen tegemoet en wordt je presentatie afwisselend. Vind je het lastig om een nieuwe werkvorm toe te passen? Vraag dan om hulp aan je leidinggevende, coach of collega.

Praktisch op weg naar teamresultaat

Dit thema beginnen we met het plaatsen van een link naar een zelf te bestellen boek rondom teamleren. Het is een werkboek dat je in 5 stappen helpt naar resultaten met teamleren. Het boek is als e-book te bestellen.

Naast het boek is er ook een mooie website ontwikkeld, waar een aantal mooie werkvormen voor je team zijn beschreven.

Voordat je een klinische les of presentatie gaat verzorgen in je team, is het van belang dat je een aantal zaken voorbereid. Vervolgens maak je een lesopzet. Dit formulier kan je helpen bij het uitschrijven van een goede lesopzet.

101 werkvormen

Op de website van 101 werkvormen, worden werkelijk 101 werkvormen beschreven die je kunt inzetten als oefening met je team. Je kunt zoeken op trefwoorden en vind zo per thema een selectie aan werkvormen. Let op het zijn serieuze oefeningen die vragen om vertrouwen en inlevingsvermogen!

Op dezelfde website kan je ook een gratis e-book bestellen, waarin 33 energizers voor leren met je team worden beschreven!
Ook op deze website (tab. werkvormen) vind je een grote verzameling aan werkvormen die je samen met je team en teamleider kunt doen. Je kunt een selectie maken op thema, teamgrootte,tijd, etc.

Met de talenten oefening kan je met je team op een positieve manier werken aan ontwikkeling. De oefening vraagt om een begeleider, vraag dus hulp aan je teamleider of teamcoach!

Werkboek Teamontwikkeling – in voor zorg

Dit werkboek is ontwikkeld in een periode dat veel organisaties aan de slag gingen met zelfsturende of zelforganiserende teams. Het boek leert je hoe je met je team bewust omgaat met de volgende fases: toekomst creëren, dialoog voeren, organiseren en reflecteren. Hierbij biedt het boek veel verschillende tips, informatie en werkvormen aan.

Informatie leerstijlen van Kolb

De theorie van Kolb leert ons dat mensen op een verschillende wijze leren. Kolb beschrijft in zijn theorie vier verschillende leerstijlen. Voordat je aan de slag wilt met teamleren is het goed om te weten welke leerstijlen jouw collega’s bezitten. Kennis over deze leerstijlen kan je helpen bij de keuze voor een of meerdere werkvormen. Doe de test om je leerstijl te leren kennen.