Websites

Verschillende organisaties hebben uitgebreide informatie op hun sites staan. Neem er eens een kijkje!

 1. Steunpunt Coronazorgen: Het Steunpunt Coronazorgen is een digitaal informatie- en verwijscentrum (IVC). Hier kun je terecht als je je zorgen maakt of met vragen zit over de gevolgen van de coronacrisis als burger, mantelzorger of zorgverlener.
 2. Movisie heeft een uitgebreid Coronadossier. Deze gaat vooral over het sociale domein.
 3. Vilans heeft veel informatie voor de langdurige zorg.
 4. Zorg voor Beter heeft een uitgebreid Coronadossier voor de ouderenzorg.
 5. V&VN heeft veel informatie voor zorgverleners en bijvoorbeeld beschermingsmiddelen.
 6. Op de site van de Rijksoverheid staat ook veel informatie, met o.a. de laatste cijfers, maar ook tips als iemand zich gespannen voelt door het virus.
 7. Ook op de site van de RIVM vind je natuurlijk cijfers, maar ook adviezen voor zorgverleners.
 8. Vergeet jezelf niet. GGz Breburg en Amphia hebben hun kennis en ervaringen gebundeld in de website vergeetjezelfniet.nu. Deze site  is  toegankelijk voor alle zorgorganisaties in Nederland, zodat niet iedereen het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Zorgorganisaties kunnen kosteloos fact-sheets en posters naar eigen inzicht aanpassen en personaliseren. Bureau Einfach, die de website belangeloos heeft gebouwd, biedt dit gratis aan.
 9. Het Expertisecentrum Sterven richt zich op een ieder die wil (leren) omgaan met sterven voor zichzelf of om iemand anders bij te staan (naasten, maar ook zorgverleners).
 10. Bureau Morbidee heeft een website waar allerlei tips en (betaalde) tools staan om om te gaan met sterven en de dood. Denk hierbij een kaartjes met gespreksonderwerpen, gesprekshulpen en blogs.
 11. ARQ Nationaal Psychotraumacentrum heeft een site met veel informatie met betrekking tot psychosociale aspecten en COVID-19 voor professionals. Je vindt hier o.a. een contactpunt voor zorgprofessionals dat je kunt bellen met vragen over psychosociale aspecten van je werk.