Uitdagende casuïstiek Twinning

Casuïstiek samenwerking sociaal werk en zorg
Casuïstiek voor teamoverleg
Samenwerking wijkverpleging-sociaal work

Samenwerking wijkverpleging-sociaal work

Tijdens dit Twinning Extended traject hebben we regelmatig gekeken naar casuïstiek, waarin we zochten naar de toegevoegde waarde van het over en weer elkaar betrekken bij cliënten.

Bijvoorbeeld bij die cliënt waar je elke dag elke dag steunkousen aantrekt, omdat iemand anders helemaal geen mensen meer ziet. En diegene kan het misschien met het goede hulpmiddel ook wel zelf. Zouden we het mogelijke eenzaamheidsprobleem niet ook op een andere manier op kunnen lossen als we er niet door een zorgbril, maar door een welzijnsbril naar kijken? En bijvoorbeeld vanuit de principes van Positieve Gezondheid? Met Sjef van der Klein en Marieke Dooremalen hebben we hier in ons project naar gekeken. Meer lezen?

Casuïstiek sociaal werk en wijkverpleging

Sjef en Marieke vertelden in hun bijeenkomst over drie cliënten waar zij samen tot goede oplossingen kwamen. Lees hieronder hun ervaringen.

Casus mevrouw van der Zee
Casus mevrouw Rad
Casus de heer Vogel

Casuïstiek voor teamoverleg of overleg wijkverpleging-sociaal werker

We hebben een aantal casussen verzameld waarbij we je steeds uitdagen om vanuit meerdere kanten naar een situatie te kijken en ook out of the box te denken. Praat daar eens over met je team of collega wijkverpleegkundigen/sociaal werkers. Of neem het initiatief om contact te zoeken met de welzijnswerker of wijkverpleegkundige in je wijk. We laten de antwoorden soms expres in het midden.

Casus mevrouw Solmaz
Casus mevrouw van Berkum
Casus de heer van Dam
Casus de heer den Heijer
Casus de heer Hagen
Casus de heer Yusuf
Casus mevrouw Smit

Heb je zelf een interessante casus? Stuur hem dan naar info@vankleefinstituut.nl