Tools Verzorgend leiderschap

Tools Verzorgenden in Transitie
Toolbox Teamleren
Tools Zorg voor Beter
Tools Waardigheid en Trots
V&VN Verzorgenden
Testjes

Algemene informatie

In het onderzoek naar Verzorgend Leiderschap hebben we gezocht naar tools die verzorgend leiders kunnen helpen leiderschap in de praktijk te brengen. Specifieke tools om leiderschap van verzorgenden te stimuleren zijn (nog) niet beschikbaar. Wel zijn er diverse tools die de positie van de verzorgende versterken en tools die in teams gebruikt kunnen worden. Hieronder vind je een overzicht. Ken je andere handige tools of heb je een handige tool ontwikkeld? Mail ons dan op info@vankleefinstituut.nl.

Tools Verzorgenden in Transitie

VKI heeft een overzicht gemaakt van tools die ontwikkeld zijn door verzorgenden binnen het project Verzorgenden in Transitie (ViT), zoals de complimentenslinger, gouden omgangsregels, een competentiescan en mantelzorgbijeenkomsten. Klik hier om naar het overzicht van de ViT-tools te gaan. Binnenkort vind je daar ook uitgebreide omschrijvingen van deze tolls.  Ook vind je hieronder nog andere tools die ook te vinden zijn op de site van VKI.

Toolbox Teamleren

Twinning, een project van Laurens, Hogeschool Rotterdam en VKI met financiering van ZonMw, heeft als resultaat een projectpagina, waarop meerdere tools staan over teamleren. De toolbox is ingedeeld in een aantal thema’s, te weten:

Klik hier om naar de Toolbox Teamleren te gaan.

Tools Zorg voor Beter

Op www.zorgvoorbeter.nl staan allerlei tools over de inhoud van zorg, maar ook thema’s als ‘Vernieuwend zorgen’ en ‘Verbeteren doe je zo’. Een greep hieruit vind je hieronder, maar ga ook zelf eens kijken op de website van Zorg voor Beter.

Tools Thuis in het Verpleeghuis

Op de site van Thuis in het Verpleeghuis (www.waardigheidentrots.nl) staan meerdere tools beschreven, bijvoorbeeld voor deskundigheidsontwikkeling van zorgprofessionals, leiderschap en governance, tools voor teams en samenwerking, en inspiratie voor verandering. Een greep hieruit vind je hieronder, maar ga ook zelf eens kijken op de website van Thuis in het verpleeghuis.

V&VN Verzorgenden

Biedt een scala aan informatie en tools.

En vind nog meer inspiratie op de website van V&VN Verzorgenden!

Testjes

Op o.a. www.123test.nl kun je allerlei testjes vinden om bijvoorbeeld te kijken welke leiderschapsstijl je hebt of hoe jij met werkdruk omgaat.