Instrumenten en oefeningen om de ontwikkeling van mijn team te meten

Team ontwikkeling
Quickscan teamfuncties

Team ontwikkeling

Elk team van mensen ontwikkelt zich wanneer er voor langere tijd gezamenlijk aan een opdracht wordt gewerkt. Hoe het team samenwerkt en hoe het zich ontwikkelt is van grote invloed op de resultaten die gezamenlijk worden behaald. Wanneer je wil gaan leren met je team is het handig om van te voren een inschatting te maken van hoe jouw team zich al heeft ontwikkeld. Als je weet in welke fase van ontwikkeling jouw team zich bevindt, dan geeft je dat informatie over hoe het teamleren zal gaan verlopen. En op welke wijze jij dit succesvol kan maken. Bij dit thema vind je allerhande instrumenten om teamontwikkeling in kaart te brengen, met daarbij aandachtspunten en handvatten om de teamontwikkeling en het teamleren verder op gang te brengen.

Tip: teamontwikkeling doe je samen: leg je collega’s uit wat je wilt gaan doen en vraag hulp van je leidinggevende of coach!

Quickscan teamfuncties

Bij het eerste thema heb je kennis kunnen maken met de theorie van Patrick Lencioni. Door met je collega’s en evt. teamleider of leidinggevende deze korte test in te vullen, krijg je op vrij eenvoudige wijze zicht op teamprocessen.

Deze wat meer uitgebreide (30 vragen) van Thomas Kilman geeft je inzicht in je eigen handelen in conflictsituaties – Conflictstijlen test Killman. 

Om de theorie van Thomas Kilmann beter te begrijpen is een korte beschrijving van zijn theorie rondom de gedragsstijlen van conflicthantering toegevoegd. De verschillende gedragsstijlen worden met behulp van beeldmaterialen verduidelijkt.

Tenslotte maken we een verwijzing naar de website van BTSG waar meerdere testen online te maken zijn (ook de Kilmann test).