Tips, handige trucs en hulpmiddelen

Laurens, LOCOmotion en VKI zijn met financiering van ZonMw een project gestart om praktische tips te verzamelen en te verspreiden onder de collega’s in de wijk, cliënten, vrijwilligers, transferverpleegkundigen en ergotherapeuten.

We verzamelen tips voor onze cliënten om het aan- en uitkleden, wassen, douchen, toiletgang (incontinentiezorg) en het aan- en uittrekken van steunkousen zelfstandiger te kunnen doen? Veel van jullie hebben tips ingestuurd en tijdens vier webinars kregen we ook veel tips. Hiervan maken we tipkaartjes, filmpjes en handleidingen voor cliënten en hun mantelzorgers. Binnenkort verschijnen hier de resultaten.

Maar: heb je nog tips en heb je ze nog niet ingestuurd? Blijf ze insturen! Denk niet dat jouw handigheidjes bij iedereen wel bekend zijn. Omdat we elkaar in de wijk niet zien werken is dat vaak niet zo! Dus kom maar op met je suggesties, ideeën, hulpmiddelen en tips. Ze zijn te waardevol om geheim te houden voor je collega’s. Wij plaatsen ze dan op deze site. Mail ze naar info@vankleefinstituut.nl.