Partners van het Van Kleef Instituut

Het Van Kleef Instituut is een kennis- en inspiratienetwerk, dat verpleegkundigen en verzorgenden verder helpt in hun vak. We brengen mensen en organisaties bij elkaar, zodat zij elkaar versterken. Samen stomen we de zorg klaar voor de toekomst.

 

Netwerk van zorgorganisaties,
onderzoeksinstituten en kennispartners

We werken als schakel tussen zorgorganisaties, onderwijs en kennis- en innovatiepartners. Samen werken we aan zorgvernieuwing. We onderzoeken actuele ontwikkelingen en dilemma’s in de zorgpraktijk en ondersteunen zorgprofessionals vervolgens met praktisch toepasbare kennis, workshops en bijeenkomsten.

Stap ook in ons netwerk

Aangesloten partners

We zijn trots dat we de kennispartner zijn van zorgorganisaties ActiVite, De Zellingen, Laurens, Lelie Zorggroep, Careyn en Topaz. Wij werken exclusief voor deze kernpartners aan zorgvernieuwing. Dit doen we door met hen, en diverse kennis- en innovatiepartners, samen te werken aan de ontwikkeling van hun zorgprofessionals.

Hoe we samenwerken met onze kernpartners

Wat wij doen voor onze aangesloten partners bepalen wij in nauw overleg met hen. We vinden het belangrijk dat ons aanbod de strategie van zorgorganisaties ondersteunt en vernieuwing in de zorg mogelijk maakt. In overleg met zorgprofessionals, bestuurders, en bijvoorbeeld de opleidingsadviseurs bepalen we welke actuele thema’s we onderzoeken en verder uitwerken in workshops of ondersteuningsprogramma’s.

> Bekijk de actuele onderzoekprojecten

Leren van elkaar

In ons netwerk delen organisaties kennis en ervaringen over de eigen grenzen heen. Zo leren ze actief van en met elkaar. Medewerkers ontmoeten elkaar bij diverse netwerkbijeenkomsten en workshops. In netwerken voor teamcoaches, (wijk-)verpleegkundigen, verzorgenden en opleiders worden actuele dilemma’s besproken. Ook tijdens de bestuursvergaderingen staat kennisuitwisseling en zorgvernieuwing centraal.

> Bekijk het overzicht van bijeenkomsten en workshops

Netwerk met kennis- en onderzoekpartners

VKI werkt met een uitgebreid netwerk van samenwerkingspartners. Dit zijn onderzoeks- en kennisinstituten, zoals LOCOmotion, NIVEL en FWG Progressional People, universiteiten, ROC’s en hogescholen, en koepelorganisaties als V&VN en Vilans. We trekken gezamenlijk op in onderzoek en ontwikkelen nieuwe tools of trainingen die direct toepasbaar zijn in de zorgpraktijk. Daarbij vragen we regelmatig gezamenlijk projectsubsidies aan bij partijen als ZonMw.

Zorgpartner worden?

Bij VKI investeert u als zorgpartner jaarlijks een vast bedrag. U profiteert dan een heel jaar van activiteiten voor de zorgprofessional en heeft als eerste inzicht in onderzoeksuitkomsten en innovaties in de zorg. Neem voor meer informatie contact op met:

Elvira Nijhof

Directeur

06-51705563

e.nijhof@vankleefinstituut.nl

Hoe we samenwerken in projecten

Bij elk project maken we een projectplan en zoeken we de beste samenstelling van zorgprofessionals, onderzoeks- of kennisinstituten, en zorgexperts. Op onze projectenpagina leest u meer over onze actuele projecten, zoals:

  • De leernetwerken Twinning en Twinning Twice waarmee zorgorganisaties en onderwijs de brug naar zorgpraktijk willen versterken.
  • De ontwikkeling van vernieuwend onderwijs voor betere dementiezorg, in nauwe samenwerking met ouderen en ervaringsdeskundigen op het gebied van zorg, wonen en welzijn.
  • ViT voor de toekomst! De ondersteuning, coaching en training van150 verzorgenden in hun vakvrouwschap in deze tijd van transitie in de zorg.

Op onze inspiratiepagina houden we u op de hoogte van onze actuele resultaten, zoals de recente publicatie ‘Teamcoach, een nieuwe rol in organisaties met zelfsturende teams’.

Samen een onderzoeksproject starten?

Heeft u een idee voor vernieuwing in de zorg of wilt u gezamenlijk een projectsubsidie aanvragen? We breiden ons netwerk met onderzoeks- en kennispartners graag uit. Stuur uw vraag of voorstel naar Elvira Nijhof, e.nijhof@vankleefinstituut.nl of neem contact op via 06-51705563.

Stap in ons netwerk!

We breiden we onze netwerkorganisatie graag uit met nieuwe zorgorganisaties en kennis- en samenwerkingspartners.

Wilt u of uw organisatie ook:

  • Profiteren van onze kennis uit de zorgpraktijk?
  • Innovatief onderzoek opstarten met en voor zorgprofessionals?
  • Investeren in de ontwikkelingen van (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden?
  • Samen zorgvernieuwing mogelijk en praktisch toepasbaar maken?

We komen graag bij u langs. Bel voor een afspraak met Elvira Nijhof, 06-51705563 of mail naar e.nijhof@vankleefinstituut.nl.