Workshopleiders van VKI krijgen Prachtig! oorkonde!

Met Prachtig! zetten PGGM & Co en Alzheimer Nederland initiatieven in het zonnetje die waardevol zijn voor mensen met dementie en hun naasten. De vijfde oorkonde is voor Ervarea, Jan van der Hammen en Barbara Oppelaar. Zij verzorgen al jaren workshops en regietheater voor VKI. Zo traden zij recent nog op tijdens de werkconferentie van ViT.

Als je naaste dementie heeft, zal ze langzamerhand ander gedrag gaan vertonen dan je gewend bent. Hoe reageer je daarop? Wat doe je als je naaste boos of verdrietig is en je elkaar niet meer begrijpt zoals vroeger? Wat kun je doen om je naaste te helpen en het contact goed te houden? Jan van der Hammen en Barbara Oppelaar helpen mantelzorgers bij dit soort vragen.

Jan en Barbara leerden elkaar kennen via hun gezamenlijke hobby improvisatietheater. Ze ontdekten dat technieken uit het improvisatietheater goed toepasbaar zijn wanneer je contact hebt met mensen met dementie. ‘We wilden deze kennis graag delen, zodat mantelzorgers, zorgprofessionals en vrijwilligers ook met deze technieken aan de slag kunnen.’ vertelt Barbara. Inmiddels geven ze onder de naam Ervarea alweer veertien jaar trainingen over beter omgaan met dementie. Lees meer.

VKI feliciteert Ervarea en Jan en Barbara natuurlijk van harte met deze zeer verdiende erkenning!

Jan in actie tijdens VKI Rondetafelgesprek in
kader van ViT (2017)

Jan in actie tijdens VKI conferentie
Deskundig voor de Toekomst (2016)