VKI magazine 2021 is uit!

Het allereerste magazine van het Van Kleef Instituut is uit! Speciaal voor alle verzorgenden, verpleegkundigen en leidinggevenden in ons netwerk! Want hoewel 2020 vooral in het teken stond van het coronavirus, was het ook het jaar dat het Van Kleef Instituut 15 jaar bestaat. We werken al meer dan 15 jaar samen aan de vakontwikkeling en het werkplezier van zorgverleners. Daarom zetten we hun werk in dit magazine in het zonnetje!

Het magazine wordt verspreid bij al onze kernpartners: Careyn, ActiVite, De Zellingen, Laurens, Sonneburgh, Topaz en Lelie zorggroep. Maar je kunt het ook online lezen. Klik dan op deze link: VKI magazine 2021.

Werkplaats Verzorgend Leiderschap biedt negen handvatten voor verzorgend leiderschap

juli 2021

Hoe kunnen we verzorgenden ondersteunen om meer leiderschap te tonen? Met deze vraag begon in mei 2020 de werkplaats verzorgend leiderschap als vervolg op het praktijkonderzoek dat door VKI is uitgevoerd. En de beste manier om die vraag te beantwoorden, is door het gewoon te vragen… aan verzorgenden zelf. In de werkplaats werkte een klankbordgroep uit het veld aan het verzamelen, verbeteren en aanvullen van handvatten voor verzorgenden, om hun rol als verzorgend leider vorm te geven. Het resultaat  is één helder overzicht met negen handvatten voor verzorgend leiderschap.