Twee nieuwe boekjes van VKI!

Er zijn weer twee fonkelnieuwe boekjes van VKI. Een werkboekje over persoonsgericht zorg en een informatieboekje over methodisch werken.

In 10 stappen leren hoe je methodisch kunt werken

Methodisch werken is in het leven geroepen zodat je met jouw collega’s (gestructureerd) samen kunt werken aan de zorg voor jouw cliënt. Het vraagt wel wat aandacht, maar als je het in de vingers hebt, levert het veel op. Tijdwinst, meer werkplezier, minder gedoe in het team, betere zorg en een tevreden cliënt. Om jou te helpen met methodisch werken hebben we dit informatieboekje gemaakt. In 10 praktische stappen lees je wat methodisch werken inhoudt. En staan we stil bij struikelblokken. Samenwerken bijvoorbeeld. Of eenduidig rapporteren. Hoe dan? En ook: hoe liever niet? voorblad

 

Werkboekje Persoonsgerichte zorg

De films waren er al een tijdje, maar nu is ook het bijbehorende werkboekje verschenen. In de filmpjes worden verschillende situaties uitgespeeld die over persoonsgerichte zorg gaan. Met deze filmpjes kun je in werkoverleggen persoonsgerichte zorg kort, maar krachtig aan de orde laten komen. Om je hierbij de ondersteunen hebben we een werkboekje ontwikkeld. In dit werkboekje geven we je tips over hoe je de filmpjes in jouw team kunt bekijken en bespreken. Hoe geef je persoonsgerichte zorg? Wat gaat daar soms met alle beste bedoelingen mis? Hoe geef je feedback aan je collega als je ziet dat haar zorg niet zo persoonsgericht is? Als je deze situaties met jouw collega’s bespreekt, leer je van elkaars ervaringen en inzichten. Klik op de voorkant om het boekje te lezen.

We wensen jullie veel lees- en leerplezier!