Tips: Communiceren met mensen met moeilijk en onbegrepen gedrag

In samenwerking met Ervarea heeft VKI 5 filmpjes met tips over communiceren met mensen met Moeilijk en onbegrepen gedrag, zoals mensen die lijden  aan schizofrenie. De filmpjes zijn hier te zien.

Moeilijk en onbegrepen gedrag: een groot deel van de zorgverleners die wij spreken geeft aan veel van dit soort problematiek tegen te komen in hun werkpraktijk. Ze weten ook niet altijd hoe ze daarmee om kunnen gaan of hoe ze hun grenzen aan kunnen geven. In deze filmpjes zie je een aantal situaties, waarin we laten zien hoe je met mensen met bijvoorbeeld narcisme om kunt gaan. Steeds laten de acteurs zien wat niet zo handig is en wat handiger is. Aan het einde van elk filmpje vind je alle tips op een rij. Die tips staan ook bij de downloads.

Welke filmpjes zijn er?

  • omgaan met mensen met schizofrenie
  • omgaan met mensen met narcisme
  • omgaan met mensen met depressie
  • omgaan met mensen met een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis
  • omgaan met mensen borderline

Bekijk de filmpjes bijvoorbeeld met je team en bespreek hoe jullie dit aan zouden pakken. De filmpjes sluiten aan bij de scholingen moeilijk en onbegrepen gedrag van VKI en de tipkaartjes die eerder verschenen zijn. Wil je reageren of heb je suggesties voor nieuwe filmpjes? Dat kan via info@vankleefinstituut.nl.

Bekijk de filmpjes door op de plaatjes te klikken

Omgaan met mensen met narcisme

Omgaan met mensen met een anti-persoonlijkheidsstoornis

 

Omgaan met mensen met borderline

Omgaan met mensen met een depressie

Omgaan met mensen met schizofrenie