Save the date! 11 juni 2018: Congrestival ‘Je zult ’t maar vergeten’

Op 11 juni 2018 wordt in de Centrale bibliotheek in Rotterdam een uniek evenement georganiseerd voor iedereen die op een of andere manier met dementie te maken heeft: mensen met dementie zelf, mantelzorgers én zorgprofessionals. Het wordt een dag vol interessante ontmoetingen, verrassende workshops, theater, zang en film en lekker eten, maar er is ook tijd om te ontspannen.

Rode draad in het congrestival is langer op een prettige manier thuis wonen met dementie én zoveel mogelijk  blijven meedoen in de buurt.

Dus hebt u in uw directe omgeving met dementie te maken of hebt u zelf last van vergeetachtigheid of dementie? Bent u werkzaam in zorg of welzijn verlener of dementieverpleegkundige? Bent u student of docent? Zet dan deze unieke dag vast in uw agenda want deze dag wilt u echt niet vergeten!

We zijn druk bezig het programma vorm te geven, maar om u alvast een inkijkje te geven: we stellen een doorlopend programma samen met uiteenlopende activiteiten rond dementie. U kunt met uw partner workshops volgen, zoals zingen, verhalen vertellen, dansen of genieten van de natuur. Als professional bezoekt u natuurlijk de technologiemarkt met de nieuwste snufjes op het gebied van technologische hulpmiddelen bij dementie. U maakt uw eigen programma.  Met keuzes uit presentaties, workshops, ontspanningssessies, zoals handmassage. Voor elk wat wils dus en u zult zich geen moment vervelen. Binnenkort opent de inschrijving.

Dit Congrestival wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van de Hogeschool Rotterdam (Kenniscentrum Zorginnovatie, Van Kleef Instituut,  Genero, en de gemeente Rotterdam. De onderzoeksresultaten van de projecten VitaDem en Langer Thuis met Dementie worden op het Congrestival gepresenteerd.