Nieuw: leerboek voor verpleegkundigen over zelfmanagement

Dit nieuwe boek helpt verpleegkundigen, studenten verpleegkunde en verpleegkundig specialisten om mensen met chronische aandoeningen te ondersteunen bij het zelf vormgeven van hun leven - inclusief hun aandoeding. Dat behoort tot de kerntaak van elke verpleegkundige. Door actuele kennis, het trainen van vaardigheden en het bespreken van het gewenste gedrag kun je concreet met zelfmanagement aan de slag. Denk hierbij aan een open houding, goede gespreksvoering en samenwerking met de patiënt en andere (mantel)zorgverleners.  

In dit boek wordt bij vier ziektebeelden beschreven wat de uitdagingen voor patiënten zijn om de ziekte in hun leven in te passen. Zo vind je praktische interventies en tools die je als verpleegkundige kunt toepassen bij de zorg en begeleiding van patiënten en hun omgeving. Ook thema’s als gedeelde besluitvorming, eHealth en ethische dilemma’s komen aan de orde.
In de bijbehorende online leeromgeving vind je realistische video’s uit de praktijk, verhalen en praktijkopdrachten zodat je concreet met zelfmanagement aan de slag kan. De voorbeelden uit de verpleegkundige praktijk helpen je om nieuwe competenties te ontwikkelen en ermee te oefenen.

Om het boek te bestellen klik je hier.

Het boek is 13 december gepresenteerd. Van die presentatie is een filmpje gemaakt. Klik op de foto om het filmpje te bekijken.