Nieuw boek Zelfmanagement

Begin december verschijnt het boek 'Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en regie'. Het boek beschrijft bij vier ziektebeelden wat de uitdagingen voor patiënten zijn om de ziekte in hun leven in te passen. Het boek is geschreven onder redactie van AnneLoes van Staa, Lausanne Mies en Ada ter Maten van de Hogeschool Rotterdam. VKI heeft meegewerkt aan de totstandkoming ervan. Klik hier voor de flyer.  

De zelfredzaamheidsradar is een steeds vaker gebruikt instrument om de zelfredzaamheid van cliënten in kaart te brengen en te zoeken naar oplossingen. De Hogeschool Rotterdam en VKI hebben een film gemaakt waarin je kunt zien hoe je in de praktijk met het instrument werkt. Deze video hoort bij het boek “Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie”, dat in december 2017 bij BSL verschijnt.

E-learning Wetgeving en Financiering Ouderenzorg online!

november 2017

VKI en LOCOmotion hebben met subsidie van ZonMw (Zichtbare Schakels-de wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt) een e-learning module over de wetgeving en de financiering van de ouderenzorg gemaakt. De inhoud van de module is mede tot stand gekomen door een storytelling onderzoek, waarin aan wijkverpleegkundigen gevraagd is waar zij tegenaan lopen als het gaat om de financiering/wetgeving in de ouderenzorg. Klik voor de e-learning module op het plaatje!