Nieuw boek Zelfmanagement

Begin december verschijnt het boek 'Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en regie'. Het boek beschrijft bij vier ziektebeelden wat de uitdagingen voor patiënten zijn om de ziekte in hun leven in te passen. Het boek is geschreven onder redactie van AnneLoes van Staa, Lausanne Mies en Ada ter Maten van de Hogeschool Rotterdam. VKI heeft meegewerkt aan de totstandkoming ervan. Klik hier voor de flyer.  

De zelfredzaamheidsradar is een steeds vaker gebruikt instrument om de zelfredzaamheid van cliënten in kaart te brengen en te zoeken naar oplossingen. De Hogeschool Rotterdam en VKI hebben een film gemaakt waarin je kunt zien hoe je in de praktijk met het instrument werkt. Deze video hoort bij het boek “Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie”, dat in december 2017 bij BSL verschijnt.

Conferentie ‘Omgaan met mensen met psychiatrische problematiek’ in de herhaling!

juli 2018

Op 21 juni vond de conferentie ‘Omgaan met mensen met psychiatrische problematiek’ in Rotterdam plaats. Onder leiding van Wendelien Wouters gingen 60 zorgverleners met experts aan de slag met deze problematiek. De conferentie was een groot succes, deelnemers beoordeelden hem met een 8,5! Daarom heeft VKI besloten de conferentie te herhalen bij ActiVite in Leiderdorp. Inschrijving is nu geopend!

 

 

Nieuw! Training voor leidinggevenden: stimuleren van leren op de werkplek

juni 2018

In deze training leer je bewust hoe je jouw medewerker(s) kan helpen beter te presteren. Zo haal je meer uit je medewerkers en leer je wat jouw rol als leidinggevende daarbij kan zijn!