Corona informatie voor zorgverleners

Er verschijnt erg veel informatie over het Coronavirus en hoe je daar als zorgverlener mee om kunt gaan. Waar vind je de voor jou handige informatie? VKI zette een aantal bronnen voor je op een rijtje!

VKI plaatst op deze pagina veel van de informatie die verschijnt en voor jou als zorgverlener in de ouderenzorg belangrijk kan zijn. We hebben de informatie onderverdeeld in verschillende soorten informatie. Zo verschijnen er artikelen in kranten, maar ook rapporten over psychosociale ondersteuning van zorgverleners en webpagina’s over rouwen in tijden van Corona. Klik hier om naar de informatie te gaan. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie. Heb jij informatie die je belangrijk vindt om te delen met collega’s? Mail ons dan op info@vankleefinstituut.nl.

De informatie is onderverdeeld in:

Websites
Communicatie
Zorg voor de zorgenden
Rouwen in tijden van Corona
Gezocht: tips of ervaringen om cliënten te helpen zichzelf of of hun familie te ondersteunen bij de verzorging van de cliënt!

Werkplaats Verzorgend Leiderschap biedt negen handvatten voor verzorgend leiderschap

juli 2021

Hoe kunnen we verzorgenden ondersteunen om meer leiderschap te tonen? Met deze vraag begon in mei 2020 de werkplaats verzorgend leiderschap als vervolg op het praktijkonderzoek dat door VKI is uitgevoerd. En de beste manier om die vraag te beantwoorden, is door het gewoon te vragen… aan verzorgenden zelf. In de werkplaats werkte een klankbordgroep uit het veld aan het verzamelen, verbeteren en aanvullen van handvatten voor verzorgenden, om hun rol als verzorgend leider vorm te geven. Het resultaat  is één helder overzicht met negen handvatten voor verzorgend leiderschap.