12 mei Internationale dag van de verpleging: leiderschap en samenwerking!

Elk jaar is op 12 mei de Internationale dag van de verpleging! Een dag om de verpleging in het zonnetje te zetten en aandacht te vragen voor deze beroepsgroep.

Door de Coronacrisis zijn verpleegkundigen en verzorgenden cruciaal vanwege hun rol in preventie, behandeling, nazorg en ondersteuning. En niet in de laatste plaats door hun inzet en betrokkenheid om deze crisis het hoofd te bieden. Ze verdienen niet alleen op deze dag en in deze bijzondere periode de aandacht, maar elke dag. We zijn trots op deze zorghelden!

ZonMw besteedt extra aandacht aan deze zorghelden door 8 verpleegkundigen en een lector aan het woord te laten over wat de huidige situatie betekent voor de ontwikkeling van het vak. In de interviews in dit artikel lees je dat zij trots zijn op hun beroepsgroep, hun collega’s en zichzelf, dat er goede samenwerking is in vaak nieuw ingestelde multidisciplinaire teams. En dat er leiderschap getoond wordt.

 

 

In dit artikel komt ook Linda Riethoff aan het woord. Zij is werkzaam als kwaliteitsverpleegkundige bij Sonneburgh, een van onze kernpartners. Zij deelt haar ervaringen in deze Corona-periode en laat haar trots horen: ‘Ik ben deze maanden zo trots op mijn beroepsgroep! Ik ben dat altijd al, maar nu nog veel meer. Ik ben trots op mijn collega’s hier in Havenlicht, maar ook op al die verpleegkundigen en verzorgenden in andere sectoren. Onderling is er een groot saamhorigheidsgevoel, we doen het deze weken echt samen. Iedereen voelt zijn verantwoordelijkheid, en pakt deze ook.’