Workshop: Zeven bronnen van leefplezier (online)

  • 02 februari 2021
    14.00 - 16.15
    Online via Zoom
Trainer(s): Kees Kouwenhoven
Accreditatiepunten: 2

Informatie

Het gedachtegoed levensvreugde is een goed werkende aanvulling op het repertoire van de zorgprofessionals. Ze kunnen daarmee cliënten en bewoners verleiden om op zoek te gaan naar hetgeen wél kan. Zo ontdekken ze hun kracht en zetten die in voor positieve gezondheid.

Aan veel mensen heeft Kees Kouwenhoven gevraagd ‘waar geniet je van en wat vind je helemaal niet fijn?’. Uit de antwoorden zijn ‘De zeven bronnen van levensvreugde’ naar voren gekomen. Ze zijn herkenbaar in heel verschillende situaties: bij het sporten, in gezinnen, bij mensen die herstellen van een ernstige ziekte, bij kinderen op de basisschool, op het werk, bij jongeren, die een studiekeuze moeten maken, bij ouderen in een verpleeghuis.

Zo zijn de bronnen ontdekt in het dagelijkse leven. Voor iedereen zijn ze invoelbaar. Ze bieden je een taal om goed te praten over je verlangens, teleurstellingen en successen. Gesprekken met je cliënt krijgen zo meer waarde. Professionals kunnen met de bronnen diepgaande gesprekken voeren met hun cliënten en bewoners en ze helpen om de weg omhoog weer te vinden.

In deze workshop ga je met deze bronnen aan de slag en leer je hoe je hier met bewoners en cliënten hierover kunt praten en zo kunt begrijpen wat je bewoner of cliënt belangrijk vindt.

De workshop is een logisch vervolg op de workshop van 27 oktober 2020 over de zeven bronnen van arbeidsvreugde, Je kun ze dus alle twee volgen, maar ze zijn ook los goed te volgen!

Programma

13.45
Digitale inloop
14.00
Deel 1 workshop
15.00
Pauze
15.15
Deel 2 workshop
16.15
Afronding