Online Workshop: Ze willen ook nooit wat! Hoe creëer je een uitdagende omgeving voor mensen met dementie?

  • 04 juni 2020
    14.00 - 15.00
    Online workshop
  • 04 juni 2020
    15.30 - 16.30
    Online workshop
Duur van de bijeenkomst: 1 uur
Trainer(s): Barbara Oppelaar, Ervarea
Maximaal aantal plaatsen: 10
Accreditatiepunten: 1

Informatie

Mensen met dementie willen vaak niet zoveel meer en kunnen soms ook niet zoveel meer. Toch doen we pogingen om ze in 'beweging' te krijgen. Op de vraag 'wilt u helpen aardappels schillen?' is het antwoord regelmatig 'dat heb ik m'n hele leven al gedaan!' Volg de online workshop van VKI en Ervarea!

Toch geloven wij er in dat er manieren zijn om mensen met dementie op een laagdrempelige manier tot activiteit te krijgen. Zowel thuis als in een zorginstelling.Hoe? Door de omgeving zo aan te passen dat er uitdagingen ontstaan zodat iemand met dementie wel uit zichzelf in beweging komt.

In de workshop leer je dit te doen vanuit het ‘onderbrein’. Je maakt kennis met uitdagingen die passen in de wereld van iemand met dementie om zo tot het beste resultaat te komen. Maak samen met je collega’s kennis hiermee en ervaar wat het kan betekenen op de werkvloer en in de leefomgeving. Je krijgt praktische tips en kunt natuurlijk al je vragen aan Barbara stellen!

De workshop is onder andere gebaseerd op de blogs van Barbara Oppelaar. Deze verschijnen regelmatig op de site van VKI. Je vindt de link bij de downloads.

Online workshop

In verband met de Coronacrisis zal de workshop online zijn. Via MS Teams krijg je een link toegestuurd, zodat je een videoverbinding met Barbara en de andere deelnemers krijgt. De bijeenkomst duurt 1 uur. De mensen die zich al aangemeld hadden voor de workshop krijgen een mail van ons waarin we deze mogelijkheid aanbieden. Later dit jaar vindt de ‘echte’ workshop plaats.

Leuke filmpjes met tips

VKI heeft met Ervarea een filmpje gemaakt over het creëren van een uitdagende omgeving en een filmpje over de werking van het brein bij mensen met dementie. Handig als je die even bekijkt! Ze duren maar een paar minuten!

    

Programma

13:50
Inloggen in bijeenkomst
14:00
Opening en start bijeenkomst
14:10
Praktische tips en hulpmiddelen
14:45
Vragen deelnemers
15:00
Afsluiting bijeenkomst
-
-
15:20
Inloggen in bijeenkomst
15:30
Opening en start bijeenkomst
15:40
Praktsiche tips en hulpmiddelen
16:15
Vragen deelnemers
16:30
Afsluiting bijeenkomst