Ze willen ook nooit wat! Hoe creëer je een uitdagende omgeving voor mensen met dementie? (online)

  • 22 maart 2021
    13.00 - 15.00
    Online via Zoom, Online via Zoom
  • 22 maart 2021
    15.30 - 17.30
    Online via Zoom, online via Zoom
Trainer(s): Barbara Oppelaar, Ervarea
Accreditatiepunten: 2

Informatie

Mensen met dementie willen vaak niet zoveel meer en kunnen soms ook niet zoveel meer. Toch doen we pogingen om ze in 'beweging' te krijgen. Op de vraag 'wilt u helpen aardappels schillen?' is het antwoord regelmatig 'dat heb ik m'n hele leven al gedaan!' Volg de online workshop van VKI en Ervarea!

Toch geloven wij er in dat er manieren zijn om mensen met dementie op een laagdrempelige manier tot activiteit te krijgen. Zowel thuis als in een zorginstelling. Hoe? Door de omgeving zo aan te passen dat er uitdagingen ontstaan zodat iemand met dementie wel uit zichzelf in beweging komt.

In de workshop leer je dit te doen vanuit het ‘onderbrein’. Je maakt kennis met uitdagingen die passen in de wereld van iemand met dementie om zo tot het beste resultaat te komen. Maak samen met je collega’s kennis hiermee en ervaar wat het kan betekenen op de werkvloer en in de leefomgeving. Je krijgt praktische tips en kunt natuurlijk al je vragen aan Barbara stellen!

De workshop is onder andere gebaseerd op de blogs van Barbara Oppelaar. Deze verschijnen regelmatig op de site van VKI. Je vindt de link bij de downloads.

Online workshop

In verband met de Coronacrisis zal de workshop online via Zoom zijn. Je krijgt een link toegestuurd, zodat je een videoverbinding met Barbara en de andere deelnemers krijgt. De bijeenkomst duurt 2 uur.

Leuke filmpjes met tips

VKI heeft met Ervarea een filmpje gemaakt over het creëren van een uitdagende omgeving en een filmpje over de werking van het brein bij mensen met dementie. Handig als je die even bekijkt! Ze duren maar een paar minuten!

     

Programma

Je ontvangt van ons 1 week voor de bijeenkomst een stap voor stap handleiding voor Zoom.

13.45
Digitale inloop
14.00
Start programma
15.00
Pauze
16.15
Afsluiting