Werp een blik op……. Samenwerken met andere disciplines

  • 27 september 2022
    14.00 - 16.30
    Online via Zoom
Duur van de bijeenkomst: 2,5 uur
Trainer(s): Marieke Dooremalen
Accreditatiepunten: 2

Informatie

De mensen die wij verplegen en verzorgen hebben vaak complexe problemen. Naast onze collega’s in het eigen team hebben we om hen goed te kunnen helpen ook andere disciplines nodig, zoals de (huis)arts en de psycholoog. In deze bijeenkomst praten we met elkaar hoe we dat het beste kunnen doen.

We werken als zorgverleners met allerlei disciplines samen om onze cliënten/bewoners goed te kunnen helpen. Denk aan verpleegkundigen, verzorgenden, artsen, therapeuten, geestelijk verzorgers, wijkagenten, huismeesters: teveel om op te noemen. Die samenwerking verloopt niet altijd even soepel of je nu in een verpleeghuis werkt of in de wijkverpleging. Je kent de andere disciplines vaak wat minder goed en hebt misschien soms ook wel het gevoel dat zij ‘het voor het zeggen hebben’. Hoe zorg je er voor dat jouw mening gehoord wordt en dat daar rekening mee gehouden wordt? Hoe kom je het best op voor jouw cliënt/bewoner, ook al denkt die ander daar anders over? Hoe zorg je er samen voor dat de cliënt/bewoner de zorg krijgt die hij verdient?

Met elkaar gaan we onderzoeken wat goed gaat in die samenwerking en wat je graag anders wilt zien. We wisselen ervaringen uit en geven elkaar tips vanuit die ervaringen. Eén belangrijk tip kennen we eigenlijk al: ga ervan uit dat we allemaal het beste willen voor de cliënt/bewoner!

De bijeenkomst is bedoeld voor alle disciplines intra- en extramuraal. Dus ben je psycholoog, verzorgende, specialist ouderengeneeskunde, wijkverpleegkundige? Meld je aan! Al die andere disciplines zijn natuurlijk ook van harte uitgenodigd!

Programma

13.45
Digitale inloop
14.00
Opening en kennismaking
14.10
Eerste deel programma
15.00
Korte pauze
15.15
Tweede deel programma
16.30
Afronding