VKI Inspiratiecollege 2017: Leven in een revolutie is nooit makkelijk!

  • 23 november 2017
    14.00 - 17.30
    Hotel New York, Rotterdam
Duur van de bijeenkomst: 3,5 uur
Trainer(s): Diederik Jekel, Mirjam Nagel
Accreditatiepunten: 2

Informatie

Leven in een revolutie is nooit makkelijk!

De wereld zit in een stroomversnelling: de ene nieuwe ontwikkeling volgt de ander steeds sneller op. Ook in de zorg zie je dat het sterk veranderende tijden zijn. Soms zie je door de bomen het bos niet meer! Om dat gevoel een beetje weg te nemen, wil Diederik Jekel je inspireren om anders te kijken naar keuzes en verandering.
Want hoe maak je de beste keuze en wat gebeurt er eigenlijk in de hersenen? Waarom vinden wij mensen het toch zo moeilijk om van ons standpunt af te komen en echte verandering te omhelzen? Door te kijken naar wat er in het hoofd gebeurt en een overzicht te geven van wat er allemaal aan het veranderen is in deze revolutionaire tijd, hoopt Diederik wat licht in de duisternis te brengen.

Wetenschapsjournalist Diederik Jekel (1984) ken je misschien van spelletjes als ‘De Slimste Mens’, de ‘IQ-Test’, en ‘Wie is de Mol?’.
Hij presenteert wekelijks het wetenschappelijk tv-programma ‘De Kennis van Nu’ en schrijft verder columns, boeken, scenario’s en verschijnt in diverse programma’s op radio en tv om over wetenschap te praten.

Provocatief coach Mirjam Nagel creëert graag verwarring, inspireert en verrast en daagt mensen uit! Ze doet dit in een korte, krachtige, verfrissende workshop vol humor waarin ze samen met alle deelnemers op zoek gaat naar het ombuigen van weerstand. Als deelnemer word je uitgedaagd om aan de hand van eigen casuïstiek direct aan de slag te gaan. Een leuke sessie voor zorgverleners met lef!’

Laat je tijdens deze middag ook inspireren door de reizende fototentoonstelling “Het verpleeghuis is het einde!” met portretten en verhalen van verpleeghuisbewoners. Het gloednieuwe boek is deze middag voor een gereduceerd tarief te koop voor deelnemers aan het Inspiratiecollege. Meer info? Check https://hetverpleeghuisisheteinde.nl.
Het VKI Inspiratiecollege 2017 wordt geleid door Kim Coppes

Programma

14.00
Inloop met koffie en thee
14.30
Diederik Jekel
15.30
Pauze met tentoonstelling "Het verpleeghuis is het einde!"
15.45
Workshop Mirjam Nagel
16.30
Borrel en netwerken!
17.30
Afsluiting