VKI Inspiratiecollege 2020: Praat toch eens gewoon!

 • 26 november 2020
  14.00 - 18.00
  Rotterdam
Doelgroep: samenwerkingspartners, zorgverleners, bestuurders, managers, (staf-)medewerkers van onze kernpartners
Dagvoorzitter: Kim Coppes
Trainer(s): Japke-d. Bouma
Maximaal aantal plaatsen: 100
Inschrijven

Informatie

Waarom praten we zo raar in de zorg? Willen we meer ‘handen aan het bed’, lopen we over ‘extramurale zorgbruggen’ en ‘zetten we cliënten in hun kracht’. Waarom toch?

Het is namelijk zo enorm belangrijk hoe je iets of iemand noemt en hoe je het zegt. Want word je er als burger blij van dat je bij een zorgvraag ineens ‘cliënt’ genoemd wordt? En vervolgens na een ‘keukentafelgesprek’ zorg krijgt via de wmo of de wlz? Of dat je na een ‘indicatiestelling’ wordt ingedeeld in een ‘zorgzwaartepakket’ en ‘opgenomen’ wordt in een verpleeghuis? Of betekent dat laatste gewoon dat je gedwongen moet vertrekken uit je oude, vertrouwde huis?

Het kan allemaal veel eenvoudiger! In het VKI Inspiratiecollege 2020 legt Japke-d. Bouma, columniste bij NRC, op humoristische manier de vinger op de zere plek: hoe praten we eigenlijk met elkaar in de zorg? En hoe kan het beter? Japke laat zien dat je ook gewoon in heldere taal met elkaar kan praten. Zo wordt het leven een stuk gemakkelijker, leuker en duidelijker.

In ons kennis- en inspiratienetwerk voor zorgverleners in de ouderenzorg zorgen we voor inspiratie, tools en bijeenkomsten om jouw werk beter en leuker te maken. Dit doen we al 15 jaar! Daarom is het Inspiratiecollege dit jaar extra feestelijk en is er ook theater en muziek. Feest je met ons mee?

Dagindeling

 • 14.00 Inloop met koffie en thee
 • 14.30 Opening Kim Coppes (dagvoorzitter)
 • 14.45 Programma met Japke-d. Bouma, theater en feest
 • 16:45 Afronding dagvoorzitter
 • 17.00-18.00 Borrel en netwerken

Programma

Het VKI Inspiratiecollege is een inspirerende middag voor mensen met een zorghart. Speciaal voor onze kernpartners, samenwerkingspartners en relaties bieden we elk jaar in november bijzondere en inspirerende sprekers aan. Sprekers die je aan het denken zetten, je tips geven om je werk morgen anders te kunnen doen en vooral ook inspireren om samen met je collega’s de zorg te verbeteren. Een mooie afsluiting van het jaar, je bent van harte welkom!

Dagvoorzitter

 • Dagvoorzitter
  Kim Coppes
  Kim is een ervaren dagvoorzitter, die ontspannen en scherp, alert en met humor, de bijeenkomst in goede banen leidt. Ze heet jullie welkom, introduceert de sprekers en zorgt dat je opgeladen, energiek en met veel nieuwe indrukken weer huiswaarts gaat.

Spreker

 • Spreker
  Japke-d. Bouma
  Japke-d. Bouma schreef als verslaggever over o.a. media, onderwijs en het OV. Ze is nu eindredacteur bij het NRC en schrijft columns over kantoor, taal, jargon en hoe we over vrouwen en mannen denken. Haar columns zijn gebundeld in inmiddels zes boeken, waaronder ‘Ga lekker zélf in je kracht staan’ (2017). In oktober 2020 komt haar nieuwe boek uit.