Stimuleren van leren op de werkplek voor leidinggevenden; op verzoek herhaald!

  • 17 april 2019
    09.00 - 17.00
    Vergadercentrum Delftse Poort 505, Rotterdam
Duur van de bijeenkomst: hele dag
Trainer(s): Fabia Hooykaas en Anneke Gros
Maximaal aantal plaatsen: 14
Geen plaatsen meer beschikbaar

Informatie

Herken je dit? Er zit vaak meer in je medewerkers dan eruit komt. Toch zie je weinig verandering in gedrag als medewerkers een training hebben gevolgd. Door de waan van de dag en de druk van collega’s vervalt de medewerker makkelijk weer in het oude patroon. Hoe kun jij zorgen voor een betere performance op de werkplek? Deze scholing is een herhaling van de scholing van 2018. Deze werd zo goed beoordeeld dat we hem nog een keer organiseren!

Training voor leidinggevenden

In deze training leer je bewust hoe je jouw medewerker(s) kan helpen beter te presteren. Zo haal je meer uit je medewerkers en leer je wat jouw rol als leidinggevende daarbij kan zijn! Het beste wat een organisatie haar medewerkers kan bieden voor persoonlijke ontwikkeling, betrokkenheid èn een optimale bijdrage aan de bedrijfsresultaten, is vooral een leidinggevende die oog heeft voor het leerproces van medewerkers.

Aan de slag

Tijdens deze trainingsdag voor leidinggevenden ga je aan de slag met het leren faciliteren van de lerende medewerker. Je krijgt praktische handvatten om:
• de impact van trainingen te vergroten (borging),
• het leren op de werkplek te stimuleren,
• je medewerker te faciliteren om beter te presteren.

De training is opgezet vanuit het 70:20:10-principe; 70% van het leren gebeurt op de werkplek, 20% door leren van/met collega’s en 10% in een formele training.

Voor wie?

Deze training is speciaal voor leidinggevenden (beginnend en ervaren). We gaan aan de slag in een groep van minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. In een veilige setting ga je op creatieve manieren aan de slag met jouw rol als facilitator van lerende medewerkers. Deelnemers uit eerdere trainingsdagen vonden de dag interactief, praktisch en heel goed toepasbaar in de praktijk.

Na de Training

Een maand na de training ontvang je inhoudelijke info en komen we nog even terug op je leerdoelen!

Programma

Wat wordt er van jou verwacht als leidinggevende, aan welke ‘knoppen kun je draaien’, wat zeg en doe je dan…? Kortom, hoe geef jij concreet invulling aan het leren op de werkplek? Die vraag wordt in deze training beantwoord. Zin om mee te doen? Het wordt een inspirerende, actieve dag van 9.00 tot 17.00 uur!

09.00
Kennismaken, vertellen wat je al gedaan hebt en hoe je dat hebt aangepakt
10.00
Theorie 70:20:10-principe: 70% van het leren gebeurt op de werkplek, 20% door leren van collega’s en 10% in een formele training
11.00
Jezelf ranken en zelf aan de slag
12.00
Lunch
13.00
Meer ontdekken over je medewerkers en wat je met hen kan doen
14.00
Coachend leidinggeven
15.00
Complimenteren
16.00
Bespreken en vastleggen wat je gaat doen en hoe je het gaat doen als je weer terug bent op je werkplek
17.00
Afronding en sluiting