Flitsende verzorgenden: lessen uit jouw werkpraktijk (tweedaagse workshop; fysiek)

  • 22 september 2022
    13.30 - 17.00
    omg Leiden
  • 13 oktober 2022
    13.30 - 17.00
    omg Leiden
Duur van de bijeenkomst: 6 uur
Trainer(s): Jeffrey Grouwstra
Accreditatiepunten: 6
Inschrijven

Informatie

In deze workshop gaan verzorgenden kansen, knelpunten en oplossingen in hun werk (letterlijk) in beeld brengen. Je leert om in eigen beelden vast te leggen tegen welke praktijkproblemen jij aanloopt. Én welke oplossingen jij daarvoor gebruikt. Dit doe je door zelf foto's te maken tijdens het werk. Aan de hand van deze foto’s bespreken we: zijn de problemen herkenbaar, hoe heb jij het opgelost en waar loop je vast? Deze gloednieuwe workshop geeft jou de kans om op een creatieve manier te laten zien hoe het gaat in jouw werk.

In deze tweedaagse workshop gaan we samen creatief op zoek naar nieuwe inkijkjes in jouw werk als zorgverlener. Dat doe je door zelf foto’s te maken van jouw werk. Zo kun je laten zien waar jij tegenaan loopt in de praktijk. Wat gaat er al supergoed? Wat loopt er niet lekker? Wat zou anders of beter kunnen?  Door foto’s te maken van deze situaties laat je letterlijk aan anderen zien waar jij trots op bent, of juist last van hebt. Daarna delen we de foto’s en de verhalen; zo leer je van elkaar en kun je elkaar ook stimuleren om je werk te veranderen of verbeteren.

   

In de eerste workshop krijg je les van een professionele fotograaf. Hij leert jou om pakkende beelden vast te leggen. Hiervoor kun je een (geleende) camera of je eigen telefoon gebruiken. Na deze workshop krijg je een foto-opdracht mee die je tijdens jouw werk uitvoert.

De tweede workshop is het Foto-café. De fotograaf zorgt ervoor dat jullie foto’s zijn afgedrukt. En onder het genot van een hapje en een drankje bekijken we de gemaakte foto’s samen. We praten met elkaar over wat we zijn tegen gekomen: is deze situatie herkenbaar? Wat heb jij toen gedaan?

Een foto-café is heel erg gezellig! Je deelt je foto’s en verhalen met elkaar, onderzoekt samen waar je supertrots op bent, óf wat beter of anders kan! Zo oefen je ook jouw onderzoekende blik en een oplossingsgerichte houding. Ook leren we wat jullie organisaties zouden kunnen doen om jullie beter te ondersteunen in je werk.

Natuurlijk maken we een mooi boekje van jullie eindresultaat: zo maken we samen zichtbaar wat onzichtbaar is!

Programma

13.00
Inloop met koffie en thee
13.30
Start workshop
15.00
Pauze
15.15
Tweede deel workshop
16.45
Afronding
17.00
Sluiting