• 03 maart 2020
    13.30 - 17.00
    De Nieuwe Poort, Rotterdam
Duur van de bijeenkomst: 3,5 uur
Trainer(s): Elles van Velzen, Ervarea
Accreditatiepunten: 3

Informatie

Moeilijk en onbegrepen gedrag: een groot deel van de zorgverleners die wij spreken geeft aan veel van dit soort problematiek tegen te komen in hun werkpraktijk. Ze weten ook niet altijd hoe ze daarmee om kunnen gaan of hoe ze hun grenzen aan kunnen geven. In deze workshop ga je hier met twee ervaren trainingsacteurs mee aan de slag.

Tijdens de vier conferenties die VKI georganiseerd heeft was één van de onderwerpen het aangeven van je eigen grenzen bij bijvoorbeeld mensen met een narcistische persoonlijkheid of mensen met schizofrenie. Deze workshop is daar een vervolg op.

Het wordt een interactieve workshop, waarbij o.a. gebruik gewerkt wordt met (regie)theater. Aan het begin van de workshop wordt geïnventariseerd met welke van de veelvoorkomende psychiatrische aandoeningen de aanwezigen graag aan de slag willen. De aanwezigen kunnen kiezen uit o.a.:

  • persoonlijkheidsproblematiek: borderline persoonlijkheidsstoornis, narcistische persoonlijkheidsstoornis, antisociale persoonlijkheidsstoornis en histrionische persoonlijkheidsstoornis;
  • schizofrenie: wanen/hallucinaties of negatieve symptomen;
  • bipolaire stoornis: depressie en/of manie

Na een korte uitleg en theorie over de aandoening worden casussen uitgespeeld. Van daaruit wordt met de groep bekeken hoe je daar als zorgverlener het best mee om kunt gaan. Speciale aandacht zal uitgaan naar het aangeven van je grenzen als zorgverlener: wat accepteer je wel en niet en hoe kunnen je daar het meest effectief mee omgaan?

Programma

13:00
Inloop met koffie en thee
13:30
Opening en welkom
13.40
Inventarisatie van de psychiatrische beelden die vandaag behandeld worden
14.00
Uitspelen van casussen deel 1
15:00
Pauze
15.15
Uitspelen casussen deel 2
16.45
Afronding en terugblik
17:00
Einde bijeenkomst