Masterclass Intimiteit en seksualiteit in de ouderenzorg (online)

  • 02 december 2020
    15.00 - 16.30
    Online via Zoom
Duur van de bijeenkomst: 1,5 uur
Trainer(s): Noëlle Sant (Vilans)
Accreditatiepunten: 1

Informatie

Op 2 december zou de bijeenkomst van VKI over intimiteit en seksualiteit plaatsvinden. Helaas hebben wij deze bijeenkomst in verband met de coronamaatregelen moeten uitstellen naar 10 februari 2021. Graag bieden we je op 2 december alvast de mogelijkheid om een online masterclass over dit onderwerp te volgen.

Is intimiteit en seksualiteit ook belangrijk als je ouder wordt? Ja, zeker! Helaas blijkt dat ongeveer 15% van de bewoners in het verpleeghuis intiem of seksueel contact mist (SCP, 2018). Dat is een redelijk grote groep, zowel in het verpleeghuis als in de thuiszorg, en toch wordt er vaak niet over gesproken. Terwijl ook intimiteit en seksualiteit onderdeel zijn van persoonsgerichte zorg! Wat weten we eigenlijk over de intieme en seksuele levensloop? En hoe bespreek je intimiteit en seksualiteit met je cliënt? Dat leer je in deze masterclass met een vervolg in een workshop op 10 februari!

De seksuele levensloop en jouw houding

Tijdens de masterclass gaat Noëlle Sant (Vilans) eerst in op intimiteit en seksualiteit bij ouderen. Waar hebben ouderen eigenlijk behoefte aan? Wat moet je weten  hierover? Vilans en Rutgers hebben de afgelopen twee jaar een aantal tools ontwikkeld die helpen om intimiteit en seksualiteit bespreekbaar te maken. Die krijg je aangereikt, zodat je handvatten hebt om hier zelf mee aan de slag te gaan in je eigen organisatie/het eigen team

Tools om mee aan de slag te gaan!

Er zijn verschillende tools ontwikkeld bewustwording, competenties en vaardigheden van zorgverleners te bevorderen, zodat je als zorgprofessional beter in staat bent om met ouderen in gesprek te gaan over intimiteit en seksualiteit. Hier besteden we vanzelfsprekend aandacht aan in de masterclass.

Kortom, een masterclass vol met belangrijke informatie en tools die je zelf kunt gebruiken! Schrijf je nu in voor dit leuke extraatje nu de workshop verschoven moest worden!

Wil je nu al meer weten? Volg dan deze e-learning om je kennis te toetsen over intimiteit en seksualiteit in de ouderenzorg. Of kijk op zorgvoorbeter.nl (zie link bovenaan deze pagina) voor heel veel informatie, tools en werkvormen!

 

Programma

14.45
digitale inloop
15.00
masterclass
16.15
gelegenheid tot stellen van vragen
16.30
afronding