Van Kleef Lezing 2015: Positieve gezondheid en verpleegkunde

  • 10 december 2015
    Zuidpleintheater, Rotterdam

Informatie

De positiefste middag van het jaar! De 10e Van Kleef Lezing vindt plaat op 10 december. De lezing staat dit jaar in het teken van positieve gezondheid en verpleegkunde.

Aan het eind van een bewogen jaar, waarin veel veranderd is in de langdurige zorg en in het werk van zorgverleners en zorgorganisaties leek het ons een goed idee om het jaar positief af te sluiten!

Wat betekent ‘positieve gezondheid’ voor jou? En voor jouw cliënt? En wat betekent dit voor de toekomst van de zorg en de verpleegkunde? En hoe ga je zelf om met positiviteit: kun je bijvoorbeeld complimenten geven èn ontvangen?

De lezing door Jan Walburg

Positieve verpleegkunde: op weg naar een bloeiende samenleving!
De beste garantie voor de ontwikkeling van excellente zorg is als alle partijen in de verpleegkundige wereld samen een lerende relatie kunnen opbouwen. Zo creëren we zorg die voldoet aan de wensen van de cliënt en die het werkplezier van de zorgprofessional bevordert. In de 10e Van Kleeflezing gaat Jan Walburg eerst in op een aantal invloeden die van belang zijn voor geluk en bloei. Op basis daarvan bespreekt hij wat deze invloeden kunnen betekenen in een verpleegkundige omgeving.

Wat betekent kennis?

Wat betekent die kennis allereerst voor onszelf, voor de zorg, voor het management, voor de omgang met de financiers en de maatschappelijke omgeving. Hoe kunnen we het welbevinden van onze klant versterken op een manier die het welbevinden van de verpleegkundige ook bevordert?

Zijn idee is dat de verschillende partijen die in de verpleegkundige omgeving een rol spelen niet elkaar moeten afrekenen op prestaties en fouten maar samen een lerende relatie kunnen opbouwen. Dat is de beste garantie voor de ontwikkeling van excellente zorg die voldoet aan de wensen van de cliënt, die het werkplezier van de verpleegkundige bevordert en die een duurzame en gewaardeerde positie verwerft bij mantelzorgers, financiers en andere betrokken partijen waarvan anderen zeggen: “Veel beter kan het niet”.

Jan Walburg is auteur van onder andere de boeken ‘Mentaal Vermogen’ en ‘Jong van Geest’.

Programma

Wat zijn belangrijke invloeden voor geluk en bloei? En wat betekenen deze voor jou als zorgprofessional? En voor jouw cliënt? Kun je het welbevinden van jouw cliënt versterken op een manier die jou ook gelukkig maakt?

13:00
Positieve ontvangst
13:30
Openingsworkshop 'De kunst van het complimenteren'
14:30
Pauze + Kennis- en inspiratiemarkt
15:00
Welkom en '10 jaar VKI!'
15:45
Presentatie Jan Walburg
17:00
Netwerkborrel
18:00
Einde