Kennisnetwerken Verzorgenden in Transitie

  • 06 maart 2018
    13.30 - 15.30
    Centrum Djoj, Rotterdam
Duur van de bijeenkomst: 2
Trainer(s): Lausanne Mies
Maximaal aantal plaatsen: 20, alleen toegankelijk voor deelnemers aan het programma ViT
Accreditatiepunten: 2

Informatie

In het programma ViT worden 3 kennisnetwerken voor verzorgenden georganiseerd. In deze kennisnetwerken gaan verzorgenden met elkaar in gesprek over hun dagelijkse praktijk. De onderwerpen worden door de verzorgenden zelf bepaald. Er worden situaties ingebracht waarna ze met elkaar kijken hoe je met die situatie om kunt gaan.

Kennisnetwerk 9 maart

Als verzorgende heb je veel te doen en houd je verschillende ballen tegelijk in de lucht. Kom jij wel eens in de situatie dat een collega je vraagt haar dienst of een taak van haar over te nemen? Vast! Is er wel eens een cliënt die graag wil dat je nog even dat telefoontje naar de huisarts voor haar doet? Zie jij jezelf regelmatig op de klok kijken of je nog op tijd bent voor het toedienen van de medicijnen bij de volgende cliënt? Bij een normale bezetting en zorgverlening zitten de diensten al behoorlijk vol, dus zeker als zich een crisissituatie voordoet of als een collega zich ziek meldt.

De vraag ‘hoe houd ik mijn werk gezond?’ is het onderwerp van dit kennisnetwerk. Hoe herken jij dat je grens is bereikt en hoe ga je daar mee om?

Programma

Kennisnetwerken binnen ViT starten altijd met het delen van de stand van zaken binnen het project. Vervolgens wordt het thema ingeleid en gaan we daar mee aan de slag. De bijeenkomsten zijn interactief en vaak worden tools, video’s, spellen, etc. gebruikt. De bijeenkomsten duren 2 uur en starten om 13.30.