Kennisnetwerk wijkverpleegkundigen: Dilemma’s in coronatijd

  • 05 oktober 2021
    13.30 - 17.00
    Centrum Djoj, Rotterdam
Duur van de bijeenkomst: 3,5 uur
Trainer(s): Lausanne Mies
Accreditatiepunten: 3

Informatie

In het kennisnetwerk wijkverpleegkundigen ga je met je collega's aan de slag met onderwerpen die voor jou belangrijk zijn in de praktijk. Je deelt kennis en ervaringen, bespreekt casussen uit de praktijk en gaat met nieuwe informatie weer naar huis. In dit kennisnetwerk bespreken we de actuele dilemma’s in jouw werk in de (post-?)coronatijd.

In lastige situaties die Corona met zich meebrengt komen gevoelens soms op scherp te staan. Als mens en als zorgverlener legt iedereen andere accenten. En je herkent het vast, niet altijd ben je het met anderen eens. Hoe iemand omgaat met de Coronaregels bijvoorbeeld, of welke keuze hij maakt als het gaat om vaccineren, of hoe snel of hoe laat meldt iemand zich ziek? Al deze verschillen in keuzes en gedrag leiden soms tot irritaties of andere emoties. Wat is dan wijsheid? Hoe ga jij daar mee om? Spreek je je daarover uit? Of houd je je liever stil?

Tijdens dit kennisnetwerk verkennen we samen hoe we met spanningsvolle situaties omgaan. Hoe stel jij je op in een gesprek met iemand die andere ideeën heeft? Hoe zorg je dat niet steeds de mensen met ‘de grootste mond’ de richting of sfeer bepalen? Wat is eigenlijk voor jou belangrijk en hoe kun je dan een gesprek aangaan?

In dit geval bespreken we dilemma’s die spelen rondom Corona, maar de tips die gegeven worden, kun je natuurlijk vaker gebruiken wanneer een situatie ‘lastig’ wordt.

Programma

13.00
Inloop met koffie en thee
13.30
Welkom en voorstelrondje
14.00
Deel 1
15.30
Pauze
15.45
Deel 2
17.00
Afronding