Kennisnetwerk (wijk-)verpleegkundigen en verzorgenden: welke impact hebben overgangsklachten op je team?

  • 15 oktober 2019
    13.30 - 17.00
    Djoj, Rotterdam
Duur van de bijeenkomst: 3,5 uur
Trainer(s): Lausanne Mies en expert
Maximaal aantal plaatsen: 25
Accreditatiepunten: 3

Informatie

Overgang? Praten we niet over! (Nou….doe maar wel…..). In het kennisnetwerk (wijk-)verpleegkundigen en verzorgenden bespreken we met elkaar welke impact overgangsklachten kunnen hebben op je team.  

We moeten praten over de overgang. Juist in de zorg. Met elkaar en met leidinggevenden, want dat helpt. Ruim 63% van de werkende vrouwen in de zorg tussen de 40- 60 jaar heeft namelijk klachten. Soms zijn die heftig. En als die bespreekbaar worden op het werk, helpt dat uitval voorkomen, zo blijkt uit onderzoek onder 160.000 leden van stichting IZZ, het collectief waar de meeste zorgprofessionals verzekerd zijn.

Vrouwen met overgangsklachten die daar op hun werk over kunnen praten, ervaren gemiddeld 30 procent minder lichamelijke uitputting en 40 procent minder emotionele uitputting dan vrouwen die in een organisatie werken waar dat niet zo makkelijk kan. Het ziekteverzuim wegens werkgerelateerde klachten is in organisaties met een open cultuur maar liefst 60% lager.
We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips: wat doe je met opvliegers tijdens je werk? Extra moe, hoofdpijn of andere klachten? Is daar begrip voor op je werk? En hoe bespreekbaar is de overgang in jouw team? In het kennisnetwerk voor verpleegkundigen en verzorgenden praten we in een vertrouwelijke setting over wat de overgang kan betekenen voor jou, je collega(‘s) en/of je team. Kom je ook?

Programma

13.30
Inloop met koffie en thee
14.00
Start programma
15.15
Pauze
17.00
Afsluiting