Kennisnetwerk wijkverpleegkundigen: samenwerken in de wijk

  • 15 maart 2016
    14.00 - 17.30
    FNV, Pegasusweg 200, Rotterdam
Duur van de bijeenkomst: 4 uur
Trainer(s): Wilco Berenschot, Lausanne Mies
Maximaal aantal plaatsen: 30 (minimaal 15)
Accreditatiepunten: 4

Informatie

In dit kennisnetwerk voor wijkverpleegkundigen kun je met collega's kennis maken, leren van elkaars ervaringen en elkaar helpen bij alle ontwikkelingen in de zorg. Het kennisnetwerk is drie keer per jaar. Deze eerste bijeenkomst van 2016 gaat over samenwerken in de wijk. En we hebben een heel bijzondere expert uitgenodigd!

Hoe vergaat jou het samenwerken in de wijk? Hoe zichtbaar ben jij in de wijk? Wat doe jij om nieuwe contacten te leggen? Welke bruggen sla jij tussen de sector zorg, welzijn, wonen en veiligheid?

Wijkagent

In dit Kennisnetwerk voor Wijkverpleegkundigen delen we ervaringen over samenwerking in de wijk. We kijken naar het ‘waarom’ en ‘hoe’ van samenwerken op wijkniveau. En we gaan in op jouw concrete vraagstukken en belemmeringen. Hierbij laten we ons volop inspireren door wijkagent Wilco Berenschot.

Foto van wijkagent voor kennisnetwerk

Passie voor je vak

Wilco is wijkagent in Rotterdam. Hij heeft een ‘pop-up’ Politiebureau, eet wekelijks zijn boterham bij een willekeurige wijkbewoner en zet digitale media in. Ook zit hij regelmatig met twee klapstoeltjes op straat om met bewoners in gesprek te komen. Wilco is door deze unieke aanpak doorgedrongen tot de haarvaten van zijn wijk.

Wijkagent Wilco zit vol met verhalen en legt de verbinding met slim organiseren, passie voor je vak en promotie van de wijkverpleegkundige. Je gaat gegarandeerd naar huis met veel ideeën over hoe jij nieuwe contacten legt en een zichtbare rol vervult in jouw wijk.

Laat je inspireren en meld je aan!

Programma

14.00
Ontvangst met koffie en thee
14.15
Introductie door Lausanne Mies (VKI)
14.30
‘Vandaag de dag” inventarisatie van de aanpak van wijkverpleegkundige nu
15.00
Wijkagent Wilco Berenschot neemt je mee in zijn verhaal!
16.00
Pauze
16.15
Aan de slag met een eigen praktijkcasus samenwerking in de wijk
17.30
Afronding met nieuwe ideeën en inspiratie voor morgen en de toekomst!