Kennisnetwerk Wijkverpleegkundigen: Invloed is overal; iedereen heeft het

  • 23 mei 2017
    14.00 - 17.30
    Centrum Djoj, Rotterdam
Trainer(s): Lausanne Mies en Ad Schrama
Accreditatiepunten: 3

Informatie

Worstel jij ook wel eens met situaties die je liever anders had gezien? Je hebt ideeën over hoe het anders kan, maar: hoe kan je dat realiseren? Sluit dan aan bij het komende kennisnetwerk waar we onder leiding van bureau Zuidema aan de slag gaan met het thema ‘invloed’.

Invloed gaat over: wat wil ik zelf (binnen de organisatie), met wie ga ik in gesprek om mijn doelen te bereiken, hoe pak ik zo een gesprek aan, hoe zorg ik dat ik gehoord wordt, hoe krijg ik mijn zaken voor elkaar?

Tijdens het kennisnetwerk komen gevarieerde werkvormen aan bod. Elke deelnemer vult een invloedtest in en krijgt daarmee meer inzicht in de eigen manier van invloed uitoefenen in verschillende situaties: waar zit mijn kracht en waar laat ik wellicht invloed liggen? Ook bekijken we filmpjes en er zijn werkopdrachten. Vanzelfsprekend kijk je daarbij steeds naar wat jij nodig hebt in je eigen team en organisatie.

Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en inspiratie over hoe jij je verder kunt ontwikkelen tot invloedrijke wijkverpleegkundige. Je bent van harte welkom!

Programma

In dit kennisnetwerk krijg je inzicht in wat invloed betekent en wat een effectieve manier van invloed uitoefenen is. Daarnaast heb je onderzocht hoe jouw eigen “invloedgedrag” eruitziet. Verder heb je meer inzicht gekregen in hoe je verder kan leren op het gebied van invloed.