Hoe vitaal ben jij? (online)

  • 22 september 2022
    13.30 - 16.00
    Online via Zoom
Duur van de bijeenkomst: 2,5 uur
Trainer(s): Bas Goos
Accreditatiepunten: 2

Informatie

Als zorgprofessional krijg je het steeds drukker; je moet veel ballen tegelijk in de lucht houden. Je verzet geregeld veel werk met weinig collega’s. En je hebt veel contacten in je organisatie of in je wijk om de zorg voor je cliënten goed te regelen. Om dit vol te blijven houden is het van belang dat je je vitaal blijft voelen. Hoe zorg jij ervoor dat je elke dag weer met energie aan de slag gaat? Hoe zorg jij ervoor dat je vitaal blijft?

In deze workshop van 2,5 uur bieden we inzicht in jouw eigen vitaliteit en hoe je deze kunt beïnvloeden. Welke stappen ga jij zetten om een vitaler leven te leiden?

Trainer Bas Goos geeft uitleg over het belang van vitaliteit. Wat is vitaliteit? Welke aspecten bepalen hoe vitaal je bent? LTC heeft een model ontwikkeld om inzicht te krijgen in je eigen vitaliteit. Bas Goos legt dit model uit en leert jou om met dit model inzicht te krijgen in je eigen vitaliteit. Dit model kun je op elk moment in je latere leven gebruiken om inzicht te krijgen in je eigen vitaliteit van dat moment. Zo heb je meer grip op je vitaliteit, nu en in de toekomst.

Na de uitleg over het model, ga je er zelf mee aan de slag. In deze oefening ga je het model toepassen op jouw situatie. Hierdoor krijg je inzicht in jouw vitaliteit. Vervolgens doorloop je het model nogmaals om inzicht te krijgen in je gewenste vitaliteit.

Daarna gaan we de uitkomsten van de oefeningen in de groep bespreken. Welke inzichten heb je gekregen? Is er verschil in je huidige vitaliteit en je gewenste vitaliteit? Welke acties wil je nemen om stappen richting je gewenste vitaliteit te zetten? Wat heb je daarvoor nodig?

Uiteindelijk is het doel dat iedere deelnemer aan het einde van de workshop minimaal 1 concrete actie heeft benoemd voor zichzelf om een vitaler leven te leiden.

Programma

13.30
Kennismaking en start workshop
14.30
Pauze
14.45
Vervolg workshop
15.45
Vragen en afronding
16.00
Sluiting workshop