Hoe krijg ik mijn cliënt zover? (fysiek)

  • 03 november 2022
    13.30 - 17.00
    Leiden
Duur van de bijeenkomst: 3,5 uur
Trainer(s): Nico Knibbe
Accreditatiepunten: 3
Inschrijven

Informatie

Als zorgverlener moet je je cliënt vaak motiveren om dingen ‘anders’ te doen. Denk aan: zelfstandig douchen door het slim gebruiken van een hulpmiddel. Of de inzet van eHealth, waardoor jij niet meer hoeft te komen. Hoe je je cliënt zover krijgt, zodat hij of zij blij is met deze verandering, dát leer je in deze workshop!

Je herkent dit soort situaties vast wel:

  • De zorg voor een cliënt wordt te zwaar, je wilt een tillift inzetten, maar de cliënt of de mantelzorger wil dit niet.
  • Of je helpt je cliënt met het aan- en uittrekken van de steunkousen, maar je hoort van je collega dat daar zulke mooie hulpmiddelen voor zijn, waardoor hij het weer zelf kan. Je bespreekt dat met de cliënt, maar die is bang dat je dan niet meer komt. Dus weigert hij dit te leren.
  • Je reikt iedere dag je cliënt met beginnende dementie de medicijnen aan en je wilt een elektronische medicijndispenser gaan gebruiken, zodat hij dagelijks eraan herinnerd wordt dat hij de medicijnen moet innemen. Je stelt dit aan de dochter van meneer voor, maar die vindt het belangrijk dat er iedere dag een controlemoment is.

In deze workshop gaan we met dit soort voorbeelden aan de slag. En misschien heb jij er ook nog wel situaties waar je tegen iets soortgelijks bent aangelopen. Die kun je natuurlijk ook inbrengen.

Het wordt een leuke interactieve workshop vol praktijksituaties. Je krijgt tips van onze expert en van je collega’s!

Programma

13.00
Inloop met koffie en thee
13.30
Kennismaking
13.40
Start deel 1
15.00
Pauze
15.15
Start deel 2
17.00
Afronding en sluiting