Frisse blikken! Vernieuwers in de zorg, speciaal voor managers (4)

 • 23 september 2020
  14.00 - 17.30
  Rotterdam
Doelgroep: Speciaal voor teamleiders, managers, directeuren en bestuurders
Dagvoorzitter: Piet-Hein Peeters
Trainer(s): AJ Kruiter en Sophie Albers
Maximaal aantal plaatsen: 35
Inschrijven

Informatie

Frisse blikken! Nieuw prikkelend aanbod van VKI - speciaal voor managers. In deze bijeenkomsten neemt een expert, inspirator of deskundige je mee in zijn of haar actuele ideeën over gezondheidszorg en samenleving. Daarna ga je in gesprek met de deskundige en je deelnemende collega’s over wat deze ideeën voor jouw huidige en toekomstige praktijk zouden kunnen betekenen.

Laat je inspireren!

De alledaagse drukte in je werk kan soms erg dwingend zijn. De bijeenkomsten in de serie ‘Frisse blikken!’ bieden je de ruimte om even afstand te nemen van je dagelijkse praktijk en zicht te krijgen op de grote lijnen in zorg en samenleving. Wat zijn ontwikkelingen, concepten en mogelijkheden die jouw werk raken of gaan raken? Welke ideeën kunnen de kwaliteit van de zorg die jouw organisatie levert verder verbeteren?

Neem de ruimte om aan te schuiven en bespreek aan de hand van het verhaal van de deskundige jouw praktijk en de toekomst daarvan met gelijken uit andere zorgorganisaties. Frisse blikken! geeft je telkens weer zinvolle inspiratie voor je werk!

Dagindeling

 • 14.00 Ontvangst met koffie en thee
 • 14.30 Opening gespreksleider
 • 14.45 Inleiding AJ Kruiter en Sophie Albers
 • 15.30 In gesprek met...
 • 16.00 Dialoog en vertaling van inzichten naar de praktijk
 • 17.30/18.00 Afronding

Programma

Van wantrouwen naar vertrouwen in je werknemers!

In het dagelijks werk bedenken zorgprofessionals regelmatig zelfstandig oplossingen voor de vragen die ze in hun praktijk tegenkomen. Hun ’wijsheid’ wordt echter vaak over het hoofd gezien en wordt zo dus maar moeilijk opgenomen in het organisatiebeleid. Sterker nog: organisaties beschouwen hun werknemers in de uitvoering nog te veel als de ’handjes en voetjes’ van ideeën die door anderen bedacht zijn. Dat vinden Sophie Albers en Albert Jan Kruiter van het Instituut voor Publieke Waarden. Dat kan en moet beter.

Daarom schreven zij: ’Doen wat goed is. Pleidooi voor praktische wijsheid in het sociale domein’ dat 14 februari 2020 verscheen. Op 23 september lichten Kruiter en Albers hun ideeën toe in een nieuwe aflevering van Frisse Blikken! en gaan zij met de deelnemers in gesprek over hoe je als organisatie beter gebruik kunt maken van de goede ideeën van je werknemers.

 

 

 

Gespreksleider

 • Gespreksleider
  Piet-Hein Peeters
  Piet-Hein Peeters is freelance-journalist en leidt vaak bijeenkomsten op het gebied van zorg en welzijn, o.a. regelmatig voor VKI. Peeters was hoofdredacteur van het maandblad Zorg+Welzijn, publiceerde in 2012 ’Onder het mom van zelfredzaamheid’, in 2015 ’Verwarde personen zijn het probleem niet’ en in 2020 ‘Vijf jaar lokaal sociaal domein. Veel gedaan, te weinig bereikt’.

Experts

 • Expert
  Albert Jan Kruiter
  Albert Jan werkt als actieonderzoeker bij het Instituut voor Publieke Waarden en ontwikkelt nieuwe manieren en ideeën om eigenaarschap te nemen over je werk. Hij schreef verschillende boeken en publiceert regelmatig in landelijke dagbladen en tijdschriften. Hij won de prestigieuze G.A. Van Poelje Prijs voor het beste proefschrift over het openbaar bestuur van Nederland en België.
 • Expert
  Sophie Albers
  Sophie Albers is actieonderzoeker bij het Instituut voor Publieke Waarden en ontwikkelt daar praktische kennis die je kan gebruiken en toepassen in je werk. Vanuit haar drive voor lerende organisaties is ze nieuwsgierig naar hoe lerende professionals bijdragen aan een betere samenwerking. Sophie ontwerpt leertrajecten, begeleid sessies en doet actieonderzoek.