Eigen regie van de cliënt: hoe ondersteun je je collega’s daarbij?

  • 12 maart 2018
    13.30 uur - 17.00 uur
    Centrum Djoj, Rotterdam
  • 09 april 2018
    13.30 uur - 17.00 uur
    Centrum Djoj, Rotterdam
Duur van de bijeenkomst: 2 x 3 uur
Trainer(s): Chantal van Arensbergen
Maximaal aantal plaatsen: 20
Accreditatiepunten: 6
Geen plaatsen meer beschikbaar

Informatie

Eén van de belangrijke taken van jou als wijkverpleegkundige is het versterken van eigen regie van jouw cliënten, én het ondersteunen van jouw collega’s om dat ook te doen. Deze taak vraagt specifieke vaardigheden: Hoe coach je collega’s uit je eigen team en/of uit het sociaal wijkteam? Hoe ondersteun je hen? Hoe houd je jezelf en je collega’s scherp zodat jullie de eigen regie van jullie cliënten blijven activeren en versterken?

Om niet in de valkuil te stappen van ‘overnemen of zorgen voor’ heb je inzicht nodig in je eigen houding en handelen – dat noemen we je ‘eigen regie’-. Dit vraagt lef, vertrouwen, juiste timing en grenzen opzoeken. Het is een ontdekkingstocht, waarin steeds de dialoog met jouw cliënt en collega’s centraal staat.
In deze training werken we met jouw praktijkvoorbeelden en dilemma’s.. We kijken naar wat wel en niet werkt en welke valkuilen er (kunnen) zijn. Met de opgedane inzichten tijdens de eerste trainingsdag ga je aan de slag met je team. Tijdens de tweede dag bespreken we jouw ervaringen en bespreken we hoe je je aanpak nog kunt verbeteren.