E-Health thuis als ondersteuning op afstand; meedenkers gezocht!

 • 15 april 2021
  14.00 - 15.00
  online via zoom
 • 22 april 2021
  14.00 - 15.00
  online via zoom
 • 29 april 2021
  14.00 - 15.00
  online via zoom
 • 11 mei 2021
  14.00 - 15.00
  online via zoom
Duur van de bijeenkomst: 1 uur
Trainer(s): LOCOmotion
Maximaal aantal plaatsen: 12

Informatie

In Coronatijd is het soms onverstandig om onze cliënten thuis te bezoeken. In het ZonMw project E-health thuis als ondersteuning op afstand zijn project partners Laurens, LOCOmotion en VKI op zoek naar tips en trucs om onze cliënten en hun mantelzorgers te ondersteunen om meer zelfstandig te kunnen douchen en wassen, aankleden, naar toilet gaan en hun steunkousen aan te trekken.

Hiervoor organiseren wij vier korte online webinars, waarin we graag met ergocoaches, ergotherapeuten en andere zorgverleners tips en trucs met elkaar willen uitwisselen.  Denk aan handige hulpmiddelen, een slimme volgorde of een trucje. Uit een eerder project kwam bijvoorbeeld deze handige tip:

Maar er zijn er vast nog veel meer! Als die tips en handigheidjes zetten we vervolgens om in materiaal waarmee jij als zorgverlener je cliënten kan helpen zelfstandiger te zijn. Denk hierbij  aan filmpjes, waarin we laten zien hoe je handelingen zelfstandig of met hulp van een mantelzorger veilig kunt uitvoeren. Of handige instructiekaarten, die je uit kunt printen en aan je cliënten kunt geven. Denk niet: ‘die truc  kent iedereen toch al’, of ‘dat hulpmiddel kent toch iedereen’, want vaak is dat niet zo.  Resultaat: wij krijgen allerlei goede tips en jij leert ze ook kennen! Win-win dus! Wil je met ons meepraten: geef je dan op!

Planning van de webinars

Zoals gezegd organiseren we vier korte webinars, voor ieder thema één. Klik op de inschrijfknop hieronder en geef je op voor één of meerdere webinars!  Er kunnen 12 zorgverleners deelnemen.

Douchen en wassen, 15 april, 14-15 uur

Aan- en uitkleden, 22 april, 14-15 uur

Toiletgang en (in)continentie, 29 april, 14-15 uur

Aan- en uittrekken van steunkousen, 11 mei, 14-15 uur

Programma

In een uur wisselen we in een groepsgesprek onder leiding van een voorzitter tip, trucs en handigheidjes uit.

-
-