Conferentie Laat je stem horen! Leer invloed uitoefenen in jouw organisatie

 • 24 oktober 2023
  13.30 - 17.00
  Theater 'Het Kapelletje', Van der Sluysstraat 176, 3033 SR Rotterdam
Duur van de bijeenkomst: 3 uur
Dagvoorzitter: Anne Nusselder
Trainer(s): Ervarea
Maximaal aantal plaatsen: 90
Accreditatiepunten: 3
Inschrijven

Informatie

Om verpleegkundigen en verzorgenden te behouden, moet je ze meer zeggenschap geven, zo luidt het advies in elk rapport over personeelstekort in de zorg.

Ze mee laten denken over het beleid van de organisatie en verbeteringen laten aanbrengen in hun eigen werk en team. Maar: hoe krijg je meer zeggenschap als zorgverlener en natuurlijk ook: hoe geef je meer zeggenschap als manager en bestuurder? Daarover gaat deze inspirerende conferentie.

De voorbereidingen zijn in volle gang, maar je kunt in ieder geval spannend theater en een leuk programma verwachten.

Maatwerktheater

Ervarea gaat op basis van jullie eigen casuïstiek een theatervoorstelling maken. Zowel het perspectief van de zorgverleners als dat van de manager/bestuurder komen in de voorstelling aan de orde. Ervarea kennende belooft het een vrolijke en interactieve voorstelling te worden!

Forum

Na de voorstelling gaat Anne Nusselder (dagvoorzitter) in gesprek met jullie en een aantal mensen op het podium. Wij zijn dat forum nu aan het samenstellen. Arjan Bandel, bestuurder van Laurens, heeft in ieder geval al toegezegd in het forum plaats te nemen!

Meedenken of meepraten?

Wil je meedenken over de inhoud van  de voorstelling of heb je goede casuïstiek over zeggenschap krijgen of geven? Mail ons dan op info@vankleefinstituut.nl. Je kunt ons ook mailen als je in het forum wilt plaatsnemen!

Je wilt deze middag niet missen! Zet de datum al vast in je agenda en schrijf je in.

Dagindeling

 • 13.00 Inloop met koffie, thee en wat lekkers
 • 13.30 Welkom en opening door Anne Nusselder, dagvoorzitter
 • 13.45 Interactief theater over zeggenschap in de zorg door Ervarea
 • 15.00 Pauze
 • 15.15 Forumdiscussie o.l.v. Anne Nusselder
 • 16.00 Geleerde lessen: tips en tops
 • 16.15 Napraten onder het genot van een drankje en een hapje

Dagvoorzitter

 • Anne Nusselder
  Anne Nusselder is dagvoorzitter, interactief theatermaker, trainer en gespreksleider met name in zorg en onderwijs. Ze heeft een academische en creatieve achtergrond. Centraal staat altijd oprecht en authentiek contact maken. Haar energie verbindt mensen. Speels en scherp creëert ze een open dialoog, waarbij iedereen zijn unieke stem kan laten horen.

Maatwerktheater en forumdiscussie

 • Maatwerktheater
  Ervarea
  Ervarea staat voor leren door beleven. Naast het verzorgen van trainingen en workshops maakt Ervarea theater over actuele thema's in de zorg. Dit theater wordt op maat gemaakt en is eenmalig en uniek. De acteurs van Ervarea hebben alle een ruime ervaring in de (ouderen)zorg.
 • Forumdiscussie
  Arjan Bandel
  Lid Raad van bestuur Laurens
 • Forumdiscussie
  Caroline Augustinus
  Manager Zorg Thuis De Zellingen