Themabijeenkomst: Verandering de baas: Hoe je er vanaf morgen geen last meer van hebt! (online)

 • 28 januari 2021
  14.00 - 16.15
  Online via Zoom
Duur van de bijeenkomst: 2 uur
Doelgroep: helpenden, verzorgenden, (wijk-)verpleegkundigen
Trainer(s): Michel Verheijden & Erik Kuperus
Maximaal aantal plaatsen: 50
Accreditatiepunten: 2

Informatie

Ben jij veranderingen de baas? Tijdens deze themabijeenkomst gaan we kijken wat jij kunt doen om ervoor te zorgen dat je invloed hebt op veranderingen in jouw team en organisatie. Waar loop jij tegenaan in jouw werk? De overgang van 'zorgen voor...' naar 'zorgen dat...'? Het toepassen van nieuwe wetten en regels? Werken in een zelforganiserend team? Omgaan met digitalisering? Tijdens de bijeenkomst gaan we in op wat veranderingen met je doen en krijg je tips en tricks over hoe je daar vervolgens zelf iets aan kunt doen. Al die tips en tricks gaan we toepassen op vraagstukken en problemen uit jouw praktijk. Je verlaat de bijeenkomst met een concreet idee waar je morgen mee aan de slag kunt om jouw werk en dat van je collega’s fijner te maken!

Je problemen, de baas
Als eerste ga je deze middag ervaren hoe je zelf omgaat met onbekende situaties. Hoe reageer je? Vecht je, vlucht je of bevries je? Reageren vanuit angst is heel normaal en gezond, maar niet altijd zo handig als je iets aan een situatie wil veranderen. Daarentegen kan reageren vanuit liefde door te communiceren, samenwerken en accepteren juist zorgen voor ontwikkeling. Ook hier gaan we mee oefenen. Zo leer jij hoe je zelf weer de controle kunt krijgen over je werk in de zorg, waarin constant veranderingen plaatsvinden.

Aan de slag! Controle over jouw probleem
Nadat je hebt geoefend met reageren vanuit liefde en hebt ervaren hoe je zelf de controle terug kunt krijgen in onbekende situaties, ga je aan de slag met een probleem waar je zelf tegenaan loopt in je werk. Zit je team niet op één lijn? Heb je te weinig tijd voor die ene bewoner? Mis je kennis over dementie? Samen gaan we jouw probleem verder onderzoeken zodat jij zelf kunt kiezen hoe je hiermee omgaat. Aan het eind van de dag ga je met een concreet idee voor je probleem naar huis, zodat je er morgen mee aan de slag kunt!

Dagindeling

 • 13.00 Inloop met koffie en thee
 • 13.30 Welkom & masterclass: Je baas de baas
 • 15.30 Pauze
 • 16.00 Aan de slag! Controle over jouw probleem
 • 17.00 Afronding

 • Veranderexperts Michel Verheijden (l) & Erik Kuperus (r)
  Michel en Erik zijn improvisatiecabaretier. Tijdens het improviseren merkten zij dat angst vaak in de weg zit. En zij ontdekten dat dat angst ook bij veranderingen een rol speelt! Inmiddels hebben zij een interactief programma ontwikkeld om anderen te helpen om met veranderingen om te gaan en vooral zelf ermee aan de slag te gaan, en kunnen we hen echte veranderexperts noemen. Vanuit Superhelder begeleiden zij organisaties bij het veranderen. Voor meer informatie, kijk eens op https://superhelder.nl/.