Blijf bij ons! Hoe je werknemers voor jouw organisatie kunt behouden (fysiek)

 • 19 januari 2023
  13.30 - 17.00
  Rotterdam
Duur van de bijeenkomst: 3,5 uur
Doelgroep: Praktijkopleiders en werkbegeleiders
Dagvoorzitter: Piet-Hein Peeters
Trainer(s): -
Maximaal aantal plaatsen: 75
Accreditatiepunten: n.v.t.

Informatie

Jullie ervaren het waarschijnlijk dagelijks in jullie werk: een tekort aan collega’s. Jonge mensen die net van school de praktijk in komen vertrekken vaak ook weer snel. En oudere medewerkers verlaten de zorg. Terwijl we ze zo hard nodig hebben! VKI organiseert daarom voor werkbegeleiders, praktijkopleiders, zorgverleners, teamleiders en geïnteresseerden een superleuke, interactieve middag over het behouden van collega’s voor de zorg. Hierin kijken we naar wat we kunnen doen om jonge mensen te behouden en oudere werknemers zonodig anders in te zetten voor de zorg. We laten ons hierbij inspireren door enthousiaste sprekers Daniëlle Schreurs en Tinka van Vuuren.

Tijdens deze werkconferentie willen we, samen met jullie, onderzoeken wat we kunnen doen om jonge mensen te behouden voor de ouderenzorg. Zij brengen frisse energie de organisatie in en jullie hebben hen zóveel te bieden door jullie ervaring en passie voor de ouderenzorg. We kijken naar net afgestudeerden die de eerste stappen in hun professionele loopbaan zetten. Wat kenmerkt deze nieuwbakken professionals? Wat kunnen we in de werkpraktijk verbeteren zodat ze bij ons blijven werken?

Ook kijken we naar oudere medewerkers: hoe kunnen we hun belangrijke ervaring blijvend inzetten voor goede zorg? Doen we genoeg om oudere werknemers te behouden voor de zorg, of laten we misschien nog kansen liggen?

Tijdens deze bijeenkomst willen we ook van elkaar leren, want er zijn ook veel voorbeelden van jonge mensen die heel goed zijn ontvangen en oudere werknemers die hun hart blijvend hebben gegeven aan de ouderenzorg. We nodigen je dan ook van harte uit om tijdens de bijeenkomst jouw eigen ervaringen en voorbeelden te komen delen.

 

 

Dagindeling

 • 13.00 Inloop
 • 13.30 Opening door Piet-Hein Peeters
 • 13.45 Eerste deel van het programma
 • 15.00 Pauze
 • 15.30 Tweede deel van het programma
 • 17.00 Sluiting

Dagvoorzitter

 • Piet-Hein Peeters