8 november: Het project Twinning Twice sluit af!

  • 08 november 2017
    16.00 - 19.00
    Akropolis (Humanitas), Rotterdam
Duur van de bijeenkomst: 3 uur
Accreditatiepunten: 2

Informatie

Het project Twinning Twice, waarbinnen docenten verpleegkunde uit zowel het MBO en HBO werden gekoppeld aan (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden uit drie grote praktijk organisaties, wordt op 8 november 2017 feestelijk afgesloten. Om het einde van het project, maar het begin van een nieuwe samenwerking tussen onderwijs en praktijk te vieren is een gevarieerd programma samengesteld voor docenten, studenten en zorgprofessionals uit de thuiszorg.

Je wordt van harte uitgenodigd deel te nemen aan het debat over actuele thema’s uit de wijkverpleging, te luisteren naar de ervaringen van Twin koppels én de presentatie mee te maken van de gloednieuwe e-learning over wetgeving en financiering in de langdurige zorg! Ook het onderzoek naar de resultaten van Twinning Twice wordt gepresenteerd.

Leren en debatteren maakt hongerig, dus sluiten we de bijeenkomst af met een warm buffet en een drankje. Zo is er nog ruimte om te netwerken en wellicht nieuwe Twin afspraken te maken.

Kortom: een middag die je niet mag missen!

Deelnemers aan Twinning Twice zijn:

        logo Stichting Humanitas    

Programma

We starten met een Lagerhuisdebat onder leiding van Gijs Weenink, directeur van de Debatacademie en bekend van vele grote (inter)nationale debatten. Aan de hand van stellingen over actuele thema’s in de wijkverpleging gaan docenten, (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden met elkaar in gesprek. Gijs Weenink is een uitstekende debatleider, dus gegarandeerd dat jouw mening gehoord wordt!

Vervolgens presenteren verschillende deelnemers aan Twinning Twice wat deelname aan hen opgeleverd heeft.

Hierna presenteert Nico Knibbe de nieuwe E-learning Wet en regelgeving, die ontstaan is vanuit opbrengsten uit het eerste Twinning project. Gedurende het project Twinning bleek dat veel docenten, verpleegkundigen en verzorgenden het vinden van de weg in al die verschillende wetten lastig vinden. VKI heeft samen met LOCOmotion een Freelearning module ontwikkeld waarin de verschillende wetten uitgelegd worden. Tijdens deze slotbijeenkomst laten we jullie deze e-learning module op een creatieve wijze zien en gaan we er natuurlijk mee aan de slag!

We sluiten af met de presentatie van het onderzoek naar de resultaten van Twinning Twice.

Afsluitend buffet.

16.00
Opening door Annemarie Klaassen
16.10
Lagerhuisdebat o.l.v. Gijs Weenink
17.00
Presentatie resultaten Twinning Twice door deelnemers
17.50
Pauze
17.55
E-learning Wetgeving en financiering ouderenzorg o.l.v. Nico Knibbe
18.25
Presentatie onderzoekresultaten
18.45
Warm buffet