Workshop: 7 bronnen van arbeidsvreugde; Online

 • 27 oktober 2020
  12:30 - 14:30
  online via Zoom
 • 27 oktober 2020
  15:00 - 17:00
  online via Zoom
Trainer(s): Kees Kouwenhoven
Maximaal aantal plaatsen: 10 per groep
Accreditatiepunten: 2

Informatie

We brengen veel tijd op ons werk door: tijdens je leven gemiddeld 82.800 uur! Je brengt meer uren door op je werk dan met familie, geliefden of vrienden. Het is dus best belangrijk dat je het een beetje leuk hebt op je werk!

In deze workshop gaan we onderzoeken hoe je zelf daar invloed op hebt. Kees Kouwenhoven heeft de zeven bronnen van arbeidsvreugde ontdekt door meer dan 1000 mensen te bevragen over wat zij leuk en minder leuk vinden aan hun werk. In deze workshop ga je onder zijn leiding aan de slag met deze zeven bronnen en krijg je praktische handvatten om je werk leuker te maken!

De 7 bronnen van arbeidsvreugde zijn:

De zeven bronnen van arbeidsvreugde

Kees besteedt onder andere aandacht aan:

 • Het ontdekken van de zeven bronnen van arbeidsvreugde;
 • Je brengt je eigen werkbeleving in kaart;
 • Je ontwikkelt persoonlijke acties gericht op meer ‘’werken met plezier en goed presteren’’;
 • Ook werkdruk komt aan de orde: je krijgt inzicht in de oorzaken van werkdruk hoe jij dat beleeft. Op basis daarvan kun je acties ontwikkelen om een plezierige werkdruk te krijgen.

In het voorjaar 2021 is er een workshop over de zeven bronnen van leefplezier. Je leert daar hoe je de principes ook kunt gebruiken om het leven van je cliënten en bewoners aangenamer kunnen maken. Je kunt die workshop zien als een vervolg, maar de workshops zijn ook prima apart van elkaar te volgen.

Programma

13.00
Inloop met koffie en thee
13.30
deel 1 workshop
15.00
Pauze
15.15
deel 2 workshop
17.00
Afronding