VKI Inspiratiecollege 2019: Vitaal aan het werk? Maak werk van je geluk!

 • 28 november 2019
  14.00 - 18.00
  Kantine Walhalla, Rotterdam
Doelgroep: samenwerkingspartners, zorgverleners, bestuurders, managers, (staf-)medewerkers van onze kernpartners
Dagvoorzitter: Kim Coppes
Trainer(s): Bertine Blom en Paul Raaijmakers
Maximaal aantal plaatsen: 100
Accreditatiepunten: 3

Informatie

Waar worden werknemers binnen organisaties nu precies (dol)gelukkig van? En hoe gaan we meer werkgeluk bereiken? Tijdens het VKI Inspiratiecollege 2019 word je geïnspireerd om vanuit persoonlijke kracht met WERKGELUK aan de slag te gaan, om zo een beweging te creëren waar iedereen baat bij heeft. Je krijgt inzicht in omgaan met werkdruk, vitaliteit, wat werkgeluk betekent voor je prestaties en hoe je er in de praktijk concreet aan kunt werken in 10 inspirerende stappen.

De voordelen van gelukkige organisaties zijn duidelijk: betere samenwerking, meer productiviteit, meer creativiteit, minder ziekteverzuim en minder verloop van personeel. En, heel belangrijk, er wordt meer gelachen door een veel leukere sfeer op het werk. De vraag is alleen hoe jij en jouw collega’s dat voor elkaar krijgen?

Inzicht in waar jouw persoonlijke passie en kracht ligt is hierbij de voorwaarde voor het vergroten van werkgeluk. Een organisatie zal zelf eerst moeten vaststellen wat haar belangrijkste kernwaarden voor werkgeluk zijn. Vervolgens kan ze haar werknemers inspireren zodat zij meer vanuit zichzelf gemotiveerd zijn om goed te presteren.

Gelukkige mensen gedragen zich anders; ze zijn productiever, creatiever, inspireren meer, zijn doelgerichter en gaan gemotiveerder naar hun werk. Ook wordt er veel meer gelachen! Ziekteverzuim en stress vermindert door geluk. Een vitale gelukkige werknemer is dé werknemer van de toekomst!

Dagindeling

 • 14.00 Inloop met koffie en thee
 • 14.30 Opening dagvoorzitter
 • 14.45 Bertine Blom
 • 15.30 Pauze
 • 16.00 Paul Raaijmakers
 • 16.45 Afronding dagvoorzitter
 • 17.00 Borrel en netwerken
 • 18.00 Afsluiting

Programma

Het VKI Inspiratiecollege is een inspirerende middag voor mensen met een zorghart. Speciaal voor onze kernpartners, samenwerkingspartners en relaties bieden we elk jaar in november bijzondere en inspirerende sprekers aan. Sprekers die je aan het denken zetten, je tips geven om je werk morgen anders te kunnen doen en vooral ook inspireren om samen met je collega’s de zorg te verbeteren. Een mooie afsluiting van het jaar, je bent van harte welkom!

Dagvoorzitter

 • Dagvoorzitter
  Kim Coppes
  Kim is een ervaren dagvoorzitter, die ontspannen en scherp, alert en met humor, de bijeenkomst in goede banen leidt. Ze heet jullie welkom, introduceert de sprekers en zorgt dat je opgeladen, energiek en met veel nieuwe indrukken weer huiswaarts gaat.

Sprekers

 • Spreker
  Bertine Blom
  Bertine Blom inspireert al meer dan 25 jaar leiders van organisaties bij het realiseren van topprestaties. Ze daagt haar publiek uit te kiezen voor 'geluk' als fundament voor succes, want meer werkgeluk leidt tot meer vitaliteit, betere samenwerking, (dol-) gelukkige klanten en véél meer rendement!
 • Spreker
  Paul Raaijmakers
  Paul Raaijmakers is chief happiness officer (CHO) en hoofd opleiding en ontwikkeling bij de St. Anna Zorggroep. Hij is al 10 jaar met veel passie werkzaam in de zorgsector om samen met anderen, met lef en daadkracht, de zorg te vernieuwen.